| 2017. október. 6. | 1 perc olvasás

28. alkalommal rendezték meg a Soproni Ultrahang Napokat!

Október 5 és 7-e között rendezték meg a 28. Soproni Ultrahang Napokat a Hotel Lővérben. A hivatalos megnyitóra pénteken került sor.

Az eseménysorozat a Modern Képalkotó Eljárások címet kapta, ahol a résztvevők kurzusokon, szakmai előadásokon, technikai bemutatókon, gyakorlati oktatáson  valamint kulturális programokon is részt vettek. A szakmai rendezvényre 400 hazai radiológus, valamint 50 kiállító érkezett. 

Prof. Dr. Baranyai Tibor főorvos, szervező hangsúlyozta: az ultrahangos képalkotó vizsgálatok a diagnosztikának fontos részei a mindennapokban, és a soproni program segít abban, hogy a szakemberek naprakészek maradjanak, illetve a legújabb kutatások eredményeit is ismerjék.  

A résztvevőket a város részéről Dr. Fodor Tamás köszöntötte. Sopron polgármestere kiemelte: örömteli, hogy a nemzetközi szintű konferenciát kétévente Sopronban rendezik meg. Nem csak a szakembereknek, hanem a betegnek is hasznára válik a szakmai találkozó. Dr. Fodor Tamás Sopron fejlődéséről is tájékoztatta a szakembereket, mint mondta: a Modern Városok Programban megvalósuló beruházások mind a turizmusnak, mind a szabadidő hasznos eltöltésének a motorjai lesznek.

Dr. Korányi László a Soproni Gyógyközpont megbízott főigazgatója köszöntőjében rövid áttekintést adott az intézmény elmúlt két évéről. Elmondta, hogy jelentősen nőtt az ellátott betegek száma, az intézetben dolgozó 210 orvos és 820 szakdolgozó létszáma pedig stabilizálódott, sőt némi növekedés is mutat. A rezidensek száma is emelkedik a tavalyi évhez képest. 

Zárásként Bérczi Viktor Magyar Radiológusok Társasága Elnöke, Battyáni István Radiológiai Szakmai Tagozat Elnöke, valamint Harkányi Zoltán MRT UH Szekció Elnöke is külön köszöntötte a konferenciát és a résztvevőket.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek