| 2018. október. 19. | 2 perc olvasás

280 millió forintból újul meg a GYIK

Összesen 280 millió forintból újítják fel a Gyermek és Ifjúsági Központot. Az önkormányzat által elnyert forrásokból megvalósuló projekt energetikai korszerűsítést tartalmaz, melynek köszönhetően az intézmény sokkal környezetbarátabb lesz - hangzott el a pénteki sajtótájékoztatón.

- Az intézmény felújítások energetikai része csatlakozik a Kormányzat szén-dioxid vállalási kvótájához – mondta Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere, aki hangsúlyozta: a károsanyag-kibocsátást csökkenteni kell! - Ebben Sopron kiválóan teljesít, többek között az ilyen beruházásoknak is köszönhetően – fűzte hozzá. A Megyei Jogú Városok Szövetsége a felelősségteljes fenntarthatóság jegyében Áder János köztársasági elnöknek felajánlotta programját, amelynek célja, hogy Magyarország nemzetközi szinten is jelentősen csökkentse a szán-dioxid kibocsátását.  


fotó: Griechisch Tamás

A fejlesztés során a homlokzati nyílászárók és hozzájuk tartozó kiegészítő épületelemek építését és cseréjét végzi el a kivitelező. Emellett cserélik a rossz állapotú radiátorokat, valamint a lapostetőn új rétegrendet alakítanak ki a jobb hő- és víztartás érdekében. A felújítás része az akadálymentesítés is, amely gépkocsi beállót, mosdó és rámpa-előlépcsőt tartalmaz.  

Dr. Simon István, alpolgármester kiemelte - óriási alkotómunka részese a város, korszakos fejlesztések történnek, mint útfelújítások, épületfelújítások, építkezések. Ezekhez jól illeszkedik a rendezvényházban megvalósuló korszerűsítés is.


fotó: Griechisch Tamás

Az intézmény vezetőségének jó tapasztalatai vannak a kivitelezéssel kapcsolatban. - A ház zökkenőmentesen működik – mondta Orbán Júlia rendezvényigazgató. - Odabent minőségi munka folyik, a csoportok szeptemberben el tudták kezdeni a munkájukat, októbertől pedig már a nagy rendezvényeinket tartjuk. A kivitelezőkkel való kiváló viszonyunkat fémjelzi, hogy a múlt héten sikeresen megtartottuk az intézmény legnagyobb programját, az Ásványbörzét – részletezte a rendezvényigazgató.  


fotó: Griechisch Tamás

A kivitelezés várható befejezési ideje 2019 március lesz. - Mi ezt 10 napos rendezvénysorozattal szeretnénk ünnepelni, illetve megköszönni – hangsúlyozta Orbán Júlia. - A ház munkájának keresztmetszetét szeretnénk átadni a nagyérdeműnek – mondta még.  

A sajtótájékoztatón részt vett Mágel Ágost önkormányzati képviselő, a Városfejlesztési Biztotság elnöke is, aki azt a szerepet méltatta, amit a Rendezvényház a város kulturális, közösségi életében vállalt és vállal továbbra is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek