| 2021. december. 27. | 1 perc olvasás

Az ajándékok cseréjével indulnak a karácsony utáni napok az üzletekben

Tonna számra fogyott a hal és a hús karácsony előtt, de szaloncukorból is a járvány előtti mennyiséget adták el. Az ajándékvásárlási roham sem csökkent. Volt olyan elektronikai üzlet, ahol akkora sor alakult ki, amilyet még a járvány előtt sem tapasztaltak. Az ünnep után újabb roham jöhet, most sokan visszacserélnék azt az ajándékot, aminek nem jó a mérete vagy egyszerűen nem tetszik.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az M1 Ma reggel című műsorában felhívta a figyelmet pár fontos dologra, amit nem árt tudni ha a karácsonyi ajándékainkat vissza szeretnénk cserélni. Kiemelte, a boltok csak hibátlan terméket cserélnek ki, vesznek vissza abban az esetben, ha a fogyasztó blokkal tudja bizonyítani, hogy ténylegesen abban a boltban vásárolták meg az adott terméket.

Arra is emlékeztetett, ha jótállásos terméket szeretnénk visszavinni a boltba, mindenképp vigyük magunkkal a jótállási jegyet is.

Szilágyi Gábor, a MediaMarkt ügyvezetője elmondta, hogy országszerte mind a 32 áruházukban több mint egy teljes hónapon át, január végéig biztosítanak lehetőséget a termékek visszavételére, holott a törvényi előírás egyes esetekben mindössze három nap. Az áruházláncnál a decemberben vásárolt terméket január végéig abban az esetben lehet visszavinni, amennyiben a termék csomagolása bontatlan, és megvan a vásárlást igazoló bizonylat. A termék ára levásárolható vagy ajándékkártyára tölthető. Az online vásárlások esetén pedig törvény szerint mindenkit megillet a 14 napos elállási jog.

Borítókép; pixabay 

Legnépszerűbb cikkek