| 2021. április. 8. | 1 perc olvasás

3 millió beoltottnál dönt a kormány a nyitás következő lépéseiről

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő online sajtótájékoztató keretében számolt be a legfrissebb, koronavírus-járvánnyal kapcsolatos fejleményekről, intézkedésekről.

Az oltásra regisztráltak száma valamivel jelenleg 4 millió alatt van. Korábban regisztráció nélkül került sor az egészségügyi dolgozók oltására, ha ezt hozzáadjuk, akkor az már 4,2 millió.  Az újraindítás következő lépéséről akkor döntenek, ha a beoltottak száma eléri a 3 milliót. Ez 5-6 nap alatt teljesíthető – emelte ki a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az üzletek, szolgáltatások, szállodák esetében a bértámogatás április teljes egészére megilleti őket. Bértámogatást 69 milliárd forintért igényeltek a eddig, ebből 66 milliárdot már ki is fizetett a kormány.

A vidéki vállalkozások számára bejelentettek egy újabb támogatást. 

Tavasszal indul a Magyar Falu Program újabb lába, ami 2-10 millió forint között összeget jelent vállalkozásonként. Ez vissza nem térítendő támogatás. Sokféle módon felhasználható, például gépekre és képzésekre is. A feltétele legalább egy lezárt üzleti év. Célja pedig, hogy segítsük a falusi munkahelyek megőrzését – fogalmazott Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Legnépszerűbb cikkek