| 2022. szeptember. 24. | 1 perc olvasás

30 éves a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesülete

Három évtizede alakult meg a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesülete. Ez a nap a határőrök számára az összetartozást, az együtt gondolkodást, a közös emlékeket is jelenti. A jubileumot szombaton ünnepelték a GYIK Rendezvényházban.

Szép számmal gyűltek össze a nyugdíjas határőrök szombaton délután a GYIK Rendezvényházban, a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesületének harminc éves jubileumi ünnepségén. Az egybegyűlteket Mihályi Ervin, a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesületének elnöke köszöntötte. 

– 1992-ben alakult meg az egyesületünk. Harminc év hosszú idő, ez alatt rengeteget éltünk meg együtt, szinte már úgy működünk, mint egy család. Nagyon sok programot szervezünk a mai napig, amelyen 80-100 fő általában mindig részt vesz. Kirándulásokat szervezünk, koszorúzásokon veszünk részt, zenés-táncos összejöveteleink vannak – mondta el Mihályi Ervin.
 

Fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen a 103 nyugdíjas határőr  mellett részt vett a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke és alelnöke, A Soproni Rendőrkapitányság kapitányságvezetője, valamint Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. 
- Szívből gratulálok a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesületnek ehhez a kerek, harmincadik évfordulóhoz. A mai napon is találkozhattak a régi határőr nyugdíjasok és a rendvédelem nyugdíjasai. Úgy gondolom, hogy a határvédelem, a rendvédelem egyre nagyobb szerepet kap Európában, egyre nagyobb a fontossága. Régen is kiemelt szerepe volt hazánk szempontjából, és ezek az emberek, akik ezen a területen dolgoztak, az életüket a haza szolgálatára szentelték, ezért minden megbecsülést megérdemelnek. Örülök annak, hogy egy nagyon jó beszélgetés alakult itt ki, és a résztvevők fel tudták idézni emlékeiket – emelte ki.
 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek