30 éves a Nemzetközi Rendőrszövetség magyar szekciójának Győr-Moson-Sopron Megyei szervezete

Négynapos rendezvénysorozattal ünnepli meg fennállásának 30. évfordulóját az IPA Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete. A programsorozat keretében Ágfalván is megemlékeztek a jeles évfordulóról, ahol az IPA megyei szervezete a jubileum alkalmából dr. Farkas Ciprián, Sopron Megyei Jogú Város Polgármestere és Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata részére egy emlékplakettet adományozott.

Az IPA a világ egyik legnagyobb non-profit szervezete, mely 1950. évi megalakulása óta folyamatosan fejlődik, s mára 65 ország, több mint 380.000 aktív és nyugállományú rendvédelmi dolgozóját kovácsolja össze.

Az IPA Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete a Magyar Szekció legnagyobb taglétszámú tagszervezeteként működik. Céljuk, mint minden IPA szervezeté a világon, a szolidaritás, a kölcsönös segítségnyújtás a kulturális és sportkapcsolatok bővítése, szakmai és információcsere elősegítése, az egész világon igazi szakmai és baráti kapcsolatok kialakítása, ezzel is elősegítve a népek kölcsönös megértését.

fotó: Griechisch Tamás

Az IPA megalakulása óta a világ egyik legjelentősebb szervezetévé vált, melynek mottója „Barátsággal szolgálni”. Célja a rendvédelem területén dolgozó személyek összefogása, akik egy barátságon alapuló szervezetben szabadon tudnak beszélgetni, eszmét cserélni és kapcsolatot teremteni.

A Magyar Szekció 1991-ben alakult meg. A megalakulás előtt Sopron akkori városvezetése úgy gondolta, hogy soproni rendőröket is magával visz Kemptenbe, mely a leghűségesebb város testvérvárosa. A soproni és a kempteni rendőrök 1988-ban találkoztak egymással, akiknek az ajánlására ez a hét soproni rendőr belépett az IPA kempteni szervezetébe

– mondta Mészáros Mária, az IPA Magyar Szekció elnöke és az IPA Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének elnöke.

A jubileumi ünnepségen dr. Farkas Ciprián is köszöntötte a résztvevőket. Sopron polgármestere kiemelte: a soproni és a megyei rendőrök mindig is rendkívül aktívak voltak és elkötelezettek a rend és a biztonság fenntartása iránt.

fotó: Griechisch Tamás

Az IPA egy nemzetközi rendőri együttműködés. Fontos, hogy azok a szervezetek, amelyek a különböző országokban a rendért és a biztonságért felelnek, tartsák egymással a kapcsolatot szakmai, baráti és kulturális fronton egyaránt, növelve ezzel a közös együttműködés hatékonyságát.

Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy az IPA Magyar Szekciója Sopronból indult, melynek a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrség 30 éve a tagja. A megyei és a helyi rendőröknek is szeretném megköszönni az IPA mozgalomba fektetett munkájukat

– tette hozzá dr. Farkas Ciprián.

A beszédeket követően került sor az emlékplakettek és oklevelek átadására.

Az IPA Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete fennállásának 30. jubileuma alkalmából dr. Farkas Ciprián, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere és Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata részére egy emlékplakettet adományozott.

Az eseményen az IPA több külföldi szekciója is elismerésben részesült.

fotó: Griechisch Tamás
fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek