| 2021. október. 24. | 2 perc olvasás

30 éves az SC Sopron

Az SC Sopron idén ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját, így a kerek születésnap alkalmából egy fociünnepre invitálta a sportbarátokat. A dupla mérkőzést kínáló sporteseményen a klub vezetése köszöntötte a szakembereket és a sportbarátokat, akik az SC Sopron életében aktívan rész vettek, illetve jelenleg is részt vesznek.

Barátságos mérkőzéssel indult az SC Sopron harmincadik születésnapjára szervezett fociünnep a stadionban. Az egykori helyi kedvencekkel jócskán teletűzdelt  SC Sopron öregfiúk csapatának ellenfele Détári Lajos egykori válogatott labdarúgó és barátai voltak. A mérkőzést egy utolsó pillanatban berúgott gólnak köszönhetően 3-2-re a soproni csapat nyerte. 
A meccs után Csiszár Ákos, az SC Sopron elnöke köszöntötte, és díjazta azokat a szakembereket és sportbarátokat, akik az elmúlt évtizedekben segítették a sportklub munkáját – Mindenkit meghívtunk, akik hozzátettek a klub életéhez. Mindig hirdetjük: a múlt nélkül nem lehet jövő, az ő segítségük nélkül nem tartanánk most ott, ahol. Az elődeink útjáról nem tértünk le, próbáljuk átadni a tudást a legkisebbeknek is – mondta el Csiszár Ákos. 


fotó: Griechisch Tamás

A díjakat Csiszár Szabolcs alpolgármesterrel közösen adták át, aki köszönetét fejezte ki az egyesület munkájáért. – Az SC Sopron városunk egyik legnagyobb egyesülete utánpótlásképzés szempontjából is. Nagyon büszkék vagyunk az SC Sopron eredményeire, akik az elmúlt években az MLSZ produktivitási listáján is előkelő helyet foglalnak el. A kiváló szakembereik nevelő munkájának köszönhetően nagyon sok gyermek az, aki a jövőben labdarúgóként tudja folytatni pályafutását – emelte ki az alpolgármester. 


fotó: Griechisch Tamás

Az esemény fővédnökeként jelen volt Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője - Sopron nemzeti sportváros, mindannyian büszkék lehetünk a sportolóinkra. Az SC Sopron a városi futball életében meghatározó szerepet tölt be, a harmincadik évfordulójukon büszkén adjuk át az emlékérmeket az edzőknek és mindenkinek, aki a csapatért sokat dolgozott – hangsúlyozta. 

A második mérkőzés 16 órakor kezdődött, ahol az SC Sopron az NB III. Nyugati csoportjában szereplő felnőtt kerete lépett pályára a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő csapata ellen. Kustor Noel góljával a soproni csapat 1-0-ra megnyerte a mérkőzést.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: SC. Sopron

Legnépszerűbb cikkek