| 2023. április. 6. | 1 perc olvasás

30 évvel ezelőtt ünnepelte első bajnoki címét női kosárlabdában Sopron

1993. március 27-e arany betűkkel íródott bele a klub és a soproni női kosárlabda történelmébe. Ekkor ünnepelhette első bajnoki címét az együttes. A régi csapat tagjai, illetve stábja egy részét köszöntötte Sopron városvezetése csütörtök délután.

fotók: Griechisch Tamás

Sopron nevében Csiszár Szabolcs alpolgármester és dr. Farkas Ciprián polgármester üdvözölte a jubileumot, és egy díszoklevelet adott át a múltbeli sikerért. A polgármester kiemelte; Sopronban a kosárlabdázásnak mindig is nagy hagyományai voltak.

„A hősökre mindig emlékezni kell, különösen akkor, ha először viszik véghez a hatalmas sikert, amit azóta a Sopron Basket csapatától megszokhattunk: tavaly egy óriási sikert, Euroliga-győzelmet ünnepelhettek. Azért volt mérföldkő a 30 évvel ezelőtti diadal, mert ha a közösség elhiszi, hogy képes rá, ilyen diadalt arathat. Láthatjuk, hogy ez a jövőben mekkora kaput nyitott meg, és így lett Sopron a kosárlabdázás fellegvára” – mondta el dr. Farkas Ciprián.

fotók: Griechisch Tamás

A csapat egy emlékplakettel köszönte meg a támogatást. A GYSEV nevében Ungvári Csaba gratulált az évfordulóhoz, a klub nevében pedig Bácskai Kornél a 30 évvel ezelőtti csapat ügyvezető elnökeként emlékezett meg a jubileumról.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek