| 2022. szeptember. 30. | 1 perc olvasás

30. Soproni Ultrahang Napok

30. alkalommal rendezték meg a Soproni Ultrahang Napok – Modern Képalkotó eljárások című továbbképző tudományos ülést. A résztvevők felidézték a konferencia 37 éves történetét is és kulturális programokon is részt vehettek.

fotó: Griechisch Tamás

Palya Bea, Prima-díjas és kétszeres Artisjus-díjas magyar népdalénekes, előadóművész műsorával kezdődött a Soproni Ultrahang Napok. A háromnapos konferencián bemutatták az Ultrahang Napok 37 éves történetét és mind azt a fejlődést, ami az első, 1985-ben megrendezett tudományos ülés óta végbement a képalkotó diagnosztikában.

30 évvel ezelőtti eljárásokhoz képest egy jelentős paradigmaváltás történt a képalkotó diagnosztikában. Eljutottunk a mai modern technológiákig, erre hivatott a Soproni Ultrahang napok, ahol az aktuális fejlődésről számolunk be, és együtt gondolkodunk a jövőről, és annak lehetőségeiről

– mondta el Prof. Dr. Baranyai Tibor főorvos, konferencia szervező.

fotó: Griechisch Tamás

A résztvevőket a város részéről dr. Farkas Ciprián polgármester köszöntötte, aki a szakmai találkozó jelentőségét méltatta.

Mindig öröm, ha egy tudományos szakág vezetői összedugják a fejüket és hasznos információkat osztanak meg egymással. Ezúttal a modern képalkotás orvosszakmai kiválóságai érkeztek Sopronba. Ebből nemcsak Sopron, hanem az országos egészségügy is profitál, köszönjük munkájukat

– tette hozzá dr. Farkas Ciprián.

fotó: Griechisch Tamás

A radiológia több területét felölelő előadások is szerepeltek a programban az MRT Ifjúsági Bizottsága összeállításában. A szervezők idén is kiemelt jelentőségűnek tartották, hogy cégek részére a kiállítási lehetőséget és helyet biztosítsák, ahol megismerhették a jelenlévők a legújabb technikai-technológiai fejlesztéseket. 

fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: ultrahang

Legnépszerűbb cikkek