Vaddal ütközött Hegykő közelében

  2021. október 25. - www.sopronmedia.hu (police.hu)

Győr-Moson-Sopron megye útjain rendőreink tizenegy közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában, amelyből négy esetben erdőben élő állattal ütköztek a járművek.

Hegykő térségében a 8518-as számú úton – a menetirány szerinti bal oldali füves területről – egy őz ugrott  személygépkocsi elé 2021. október 24-én 19 óra 50 perckor. A sofőr a fékezés ellenére elütötte az állatot, amely a helyszínen elpusztult. A balesetben személy nem sérült meg.

A balesetek megelőzése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy:

  • Erdők, mezők, bokros területek mellett vezető utak mentén számítani kell a vadállatok megjelenésére, ezért a jármű sebességét úgy válasszák meg, hogy szükség esetén meg tudjanak állni a gépkocsival!
  • Vadveszélyre figyelmeztető táblával jelzett útszakaszon – legfőként a kora reggeli és az esti órákban – különösen óvatosan és figyelmesen vezessenek, mivel az úton számítani kell arra, hogy a szabadon élő állatok bármikor a jármű elé ugorhatnak!
  • Amennyiben vadat lát, lassítson! A vadállatok kiszámíthatatlanul viselkednek. A mozdulatlanul álló vad hirtelen megugorhat és akár a jármű irányába is vágtatni kezdhet.
  • Ha egy őzet, illetve szarvast látott, számítson többre is! Általában ezek az állatok csoportokba verődnek.
  • Amikor hirtelen nagytestű vad kerül a gépkocsi elé, vészfékezzen, adjon hangjelzést, de ne rántsa félre a kormányt!

Borítókép; police.hu

Kérem, várjon... Kérem, várjon...