| 2021. június. 27. | 1 perc olvasás

Fúvószene töltötte be Sopron utcáit

A fúvószene és Sopron kapcsolata a hosszú évszázadok során rendkívül szorosra fűződött. Ennek okán idén ugyan szűkebb körökben, de ismét megrendezték a Soproni Nemzetközi Fúvószenekari Találkozót. A házigazda mellett két zenekar dallamai töltötték be Sopron belvárosának utcáit.

A járványügyi korlátozások okozta hosszas leállások miatt az idén szűkebb körben, két vendégzenekarral rendezték meg a több mint két évtizedes hagyományra visszatekintő fúvószenekari találkozót Sopron Fő terén. – 1995-ben született meg az az ötlet, hogy tartsunk fúvószenekari találkozót a Soproni Ünnepi Hetek keretében. Idén a Juventus Koncert Fúvószenekar Sopron Város Fúvószenekarát, illetve a győri Rába Koncert Fúvószenekart látja vendégül – mondta el dr. Friedrich András, a Juventus Koncert Fúvószenekar karmestere.


fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen beszédet mondott dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere, aki örömét fejezte ki amiatt, hogy idén újra csodálatos dallamok tölthetik meg a belváros utcáit. – Nagy boldogság, hogy újra emberek vannak a Fő téren, és szól a fúvószene, ez a kultúránk részét és a soproni hagyományok fontos részét képezi.
A polgármester beszédében külön köszöntötte dr. Friedrich Andrást, akit a napokban a közgyűlésen évtizedes munkája jutalmául Civitas Fidelissima díjban részesítettek. 


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: fúvószene

Legnépszerűbb cikkek