| 2020. május. 9. | 1 perc olvasás

3213-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 13 idős krónikus beteg

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki Magyarországon az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), amellyel 3213-ra nőtt az itthon beazonosított fertőzöttek száma. Újabb 13 idős krónikus beteg elhunyt, amellyel 405-re emelkedett az elhunytak száma. Eddig összesen 904-en távoztak gyógyultan a kórházakból. Az aktív fertőzöttek száma 1904. Az aktív fertőzöttek 62%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 54%-a budapesti vagy Pest megyei. A Pesti úti idősotthonban 42-re nőtt az elhunytak száma és már 305 gondozott fertőzött - olvasható a koronavirus.gov.hu oldal közleményében.

A tájékoztatásban kiemelték, hogy megkezdődött a védekezés második szakasza, amely nem a járvány végét jelenti, mert a vírus továbbra is terjed. A cél az, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint induljon újra az életet és hazánk továbbra is elkerülje a járvány berobbanását. Ezért Budapesten és Pest megyében életben marad a kijárási korlátozás, vidéken azonban új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres távolság betartása, valamint az arc eltakarása a boltokban és a tömegközlekedési eszközökön.

Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat pedig a számukra kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák. 

Győr-Moson-Sopron megyében 82 a fertőzöttek száma. 

Címkék: járvány

Legnépszerűbb cikkek