| 2020. augusztus. 24. | 2 perc olvasás

Megnyitotta a szezont a Soproni Darazsak Sportakadémia

A járvány miatt összevont évzárót és évnyitót tartott a Soproni Darazsak Sportakadémia az arénában hétfőn, ahol az elmúlt szezon értékelése mellett az aktuális terveket is ismertették.

Az összejövetelen átadták hagyományos díjaikat is és a versenyző kosárlabda csapataikat már az idei felállásban várták edzőikkel családias hangulatban. Az évnyitón a gyerekek mellett a szülőket is szívesen látták a darazsak.


fotó: Griechisch Tamás

- A soproni női kosárlabdasport fénykorát éli, hisz a Sopron Basket kosárlabda csapata Európában kimagaslóan teljesített az elmúlt esztendőkben. E teljesítmény és a remekül működő utánpótlásképzés elismeréseként a magyar kormán jelentős forrást biztosított arra, hogy Sopronban egy állami sportakadémia jöjjön létre. Ez a szakemberek és a sportolók teljesítményének köszönhető, a jelenlévő feltörekvő generáció közül pedig biztos számos tehetség mutathatja meg tudását a jövőben is. Szurkolunk és további sportsikereket kíván nekik a város – mondta dr. Farkas Ciprián polgármester.

 dr. Farkas Ciprián polgármester.
dr. Farkas Ciprián polgármester.
fotó: Griechisch Tamás

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke a jelenlévő szakemberek munkáját méltatta, és kiemelte, hogy komoly régiós jelentőségű munka zajlik az akadémián.

Czukorné Hollós Anna szakmai igazgató az eseményen a szakmai célokat ismertette, és kiemelte, hogy igyekeznek mindent megadni a gyerekeknek ahhoz, hogy profikká váljanak. A fiatalokkal sportpszichológus, dietetikus is foglalkozik.

- A hagyományaink őrzése fontos dolog, tudnunk kell, hogy honnan jöttünk, hisz ennek hiányában nehéz eljuttatni az utánunk következő generációt oda, ahova szeretnénk- hangsúlyozta Török Zoltán sportigazgató.

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke
Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke
fotó: Griechisch Tamás
Czukorné Hollós Anna, szakmai igazgató
Czukorné Hollós Anna, szakmai igazgató
fotó: Griechisch Tamás
Török Zoltán sportigazgató
Török Zoltán sportigazgató
fotó: Griechisch Tamás

A Legszorgalmasabb Kisdarázs díjat Csaplár-Nagy Lara, a Legjobb Darázs serleget Úr Boglárka, míg a Legjobb Kisdarazsak Edzőnek járó elismerést Pados Noel vehette át.

A szokásos össznépi táncos mulatság a rendezvény hivatalos részét követően a járványügyi helyzet miatt ezúttal nem valósulhatott meg, de azért a csapatok és a háttérben dolgozók kötetlen, vidám beszélgetéssel zárták az estét.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek