| 2022. február. 13. | 1 perc olvasás

Újabb sikerek a Shotokan Tigriseknél!

2022. február 12-én rendezték meg Vasváron a XXII. Sakura Karate Kupát. A WKF szabályrendszerben megrendezett regionális versenyen 18 magyar és osztrák egyesület 140 versenyzője közel 300 nevezéssel mérte fel tudását. Sajnos sok csapat felkészülését nehezítette a gyerekeknél a rengeteg karantén, és nekünk is gondot okozott a felkészülés során. Szerencsére a Shotokan Tigriseknél most senkinek nem kellett visszalépnie covid vagy karantén miatt.

Reggel 4 tatamin indultak meg a küzdelmek a gyerek kategóriákkal. A legkisebbek közül élete első karateversenyén 3 számban is indult Csabina Panna, és 1 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzérmet szerzett.

Mesterházy Olivér katában szépen versenyezve saját és felnevezett kategóriában is aranyérmes lett, és csak szivacslabda kumitében talált legyőzőre, ahol bronzérmes lett. Csapat katában egy új összeállítással indultak és próbálták felvenni a versenyt a tapasztaltabb csapatokkal. A dobogó harmadik fokára állhattak fel a gyerekek, de látszott, hogy sok munka van még előttük. A napot Halász Torda kumite kategóriája zárta, ahol bronzérmet szerzett.

A csapatot Gáncs Dávid irányította a versenyen. Az egyesület elnöke sarokbíróként segítette a verseny lebonyolítását.

EREDMÉNYEK:

6x Aranyérem 

  • Mesterházy Olivér 2x, Csabina Panna, Kocsis Árpád, Deák Zsolt, Kocsis Bendegúz

4x Ezüstérem 

  • Halász Kornél 2x, Csabina Panna, Kocsis Bendegúz

5x Bronzérem 

  • Mesterházy Olivér, Deák Zsolt, Halász Torda, Csabina Panna, kata csapat (Gáncs Nóra, Deák Zsolt, Halász Kornél)

Március 18-20. között harmadik alkalommal rendezi megy az egyesület a Visegrádi 4-es edzőtáborát Sopronban a Visegrádi Alap támogatásával. Idén a kumite (küzdelem) lesz a célkeresztben. Amennyiben a covid miatt bevezetett korlátozások engedik, akkor Japánból Hiyori Kanazawa lesz a vendég, aki a SKIF jelenlegi női világbajnoka és a központi edzőterem instruktora. Pénteken és szombaton edzések, illetve edzői és bírói továbbképzés lesz. Vasárnap pedig egy gyakorló verseny. A Visegrádi 4-es országokon (Csehország, Szlovákia, Lengyelország) kívül Ausztriából, Szlovéniából, Ukrajnából és Hollandiából is várnak vendégeket.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek