| 2020. június. 11. | 2 perc olvasás

Vasúti balesetek Sopronban – körültekintéssel elkerülhető a tragédia!

A GYSEV Zrt. idén is csatlakozott a Nemzetközi Útátjáró Biztonsági Nap elnevezésű programhoz. Ebben az esztendőben a járvány miatt azonban nem tartanak a rendőrséggel együtt figyelemfelhívó és ellenőrző akciókat a vasúti átjárókban.

A sokszor emberéleteket követelő tragédiák nagyobb odafigyeléssel, a közlekedési szabályok következetes betartásával elkerülhetők lennének a vasúti átjárókban. A GYSEV Zrt. célja, hogy a balesetek száma folyamatosan csökkenjen.

- A biztonságos közlekedéshez figyelmes autóvezetőkre van szükség – szögezte le Rázó László, a GYSEV Zrt. szóvivője. - Ugyanis a statisztikák évről-évre azt mutatják, hogy a vasúti átjárókban történő balesetek szinte kizárólag a gépjárművezetők figyelmetlenségéből adódnak. Akad, akinek szerencséje van és megússza az ütközést, de tudjuk soproni példákból is, hogy súlyos tragédiák is történhetnek. Éppen ezért ezúton is szeretnénk felhívni az autósok figyelmét, hogy mindig körültekintően hajtsanak át a vasúti átjárókon – hangsúlyozta.

Rázó László, a GYSEV Zrt. szóvívője
Rázó László, a GYSEV Zrt. szóvívője
Forrás: SopronMédia Archív

Az elmúlt években a vasúttársaság és a rendőrség közös akció keretében ellenőrizte a vasúti átjárók használatát. A "Nemzetközi Útátjáró Biztonsági Nap" elnevezésű program idén más formában valósul meg.

- A pandémia miatt most nem volt lehetőség arra, hogy a rendőrséggel együtt kitelepüljünk és személyes felhívó, illetve ellenőrző akciókat szervezzünk vasúti átjáróknál, mint ahogy tettük azt az előző években például a Kossuth Lajos utcai átjáróban – osztotta meg velünk a szóvivő. - A kollégák ettől függetlenül a biztonsági nap apropóján ezen, illetve a következő héten is kimennek több vasúti átjáróhoz, és ellenőrzik azok állapotát, vagy épp az áthaladó vonatokat. A lényeg, hogy minden megfeleljen az előírásoknak a vasút szempontjából – fejtette ki.

A „Nemzetközi Útátjáró Biztonsági Nap” elsődleges célja, hogy rámutasson a körültekintő, figyelmes és udvarias közlekedés fontosságára. Az utazási szezon, valamint az iskolai nyári szünet közeledtével különösen fontos, hogy a járművezetők, a kerékpárosok és a gyalogosok – az előírásokat betartva – körültekintően közlekedjenek, és minden esetben meggyőződjenek az átjárókban a biztonságos áthaladás feltételeiről.

Borítókép: korábbi felvétel

Legnépszerűbb cikkek