| 2017. november. 18. | 1 perc olvasás

39. alkalommal rendezték meg a Dr. Csik Ferenc emlékversenyt!

Immáron 39. alkalommal rendezték meg a Dr. Csik Ferenc emlékversenyt Sopronban, amellyel az 1936-os berlini olimpián 100 méteres gyorsúszásban olimpiai aranyérmet nyert kiváló úszónak állítanak méltó emléket. Az esemény Sopron Megyei Jogú Város Sportfelügyeleti Csoportja, a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség és a Széchy Tamás Sportiskola Sopron közös szervezésében, a Soproni Vízmű Zrt támogatásával valósulhatott meg.

Elsőként Rádonyi László a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a versenyzőket, résztvevőket, szülőket.

Elmondta, hogy nagyon sok magyar úszó és olimpiai bajnok mutathat példát az itt résztvevő fiataloknak, akiknek azt kívánta, hogy a jövőben ők is átélhessék azt a pillanatot, mikor a dobogó legfelső fokán állva a magyar himnuszt hallgatják.


fotó: Griechisch Tamás

Barcza Attila az Ifjúsági, Turisztikai és Sport Bizottság elnöke köszöntőjében elmondta. hogy  a Dr. Csik Ferenc emlékversenyt 39. alkalommal rendezik meg Sopronban, mely versenyzési lehetőséget biztosít az úszósport kedvelőinek.

Sopron a Nemzet Sportvárosa, nagy hangsúlyt fektet a sportra. A város egy új és korszerű uszodafejlesztés előtt áll, ami a remények szerint a vízi sportokban való megerősödést fogja eredményezni a sportoló és sportolni akaró ifjúságnak. Ma Sopron városában a Széchy Tamás Sportiskola kötelékében több, mint 300 gyermek úszik napi rendszerességgel, melyet ebben az évben kiemelten támogatott város, ezzel is elismerve az itt folyó szakmai és pedagógiai munkát.

Csik Ferenc példája adjon erőt és kitartást minden sportolónak - zárta szavait.


fotó: Griechisch Tamás

A versenyek kezdete előtt Csik Katalin, Csik Ferenc unokája,  Barcza Attila és Rádonyi László közösen megkoszorúzták az uszodában, valamint az előtérben is Dr. Csik Ferenc emléktábláját.


fotó: Griechisch Tamás

fotók: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek