| 2019. április. 8. | 2 perc olvasás

4 EB kvóta a Castrumnak a karate Európa Bajnokságra

Április első szombatján fehér ruhás karatésok vették birtokba a Veszprémi Arénát. 60 egyesület közel 600 versenyzője nevezett az idei Kyokushin karate Diákolimpia döntőjére, mely a bajnoki címen túl a prágai Shinkyokushin karate Európa Bajnokság indulóinak kilétét is hivatott volt eldönteni. A kapuvári Castrum 4 EB kvótát harcolt ki.

A tavaszi versenyszezon legrangosabb eseménye a Diákolimpia Döntő, melyre az ország kyokushin karatésai a debreceni és várpalotai elődöntőn elért eredményeikkel érkezhettek. E rangos eseményre 17 Castrumos harcos kvalifikálta magát, de a betegségek, és az azonos időpontra eső egyéb táncesemények miatt, csak 13 –an érkeztek.

A legfiatalabbak közt Szántó Ádámot illeti a dicséret, hiszen élete első Diákolimpia döntőjén egymás után győzte le ellenfeleit, és csak a döntő csatában maradt szoros küzdelemben alul. Ádám ezüstérme mellé, Németh Virág, Dobos Béla és Fandák Ajándék bronzérmével gyarapodott a kapuváriak éremtáblája.

                                

Júniusban Prágában lépnek tatamira

Fandák Ajándék az U16-os női kategóriában érdemelte ki a továbbjutást, míg a veszkényi Bán Lili az U20-as női -60 kg-osok közt mérkőzhet majd. Pantelics Bence, pedig az U20-as férfi KATA versenyzőként, illetve a -75 kg-os kategóriában is képviselheti hazánkat az „U16, U18, U20 Shinkyokushin Karate Európa Bajnokságon”.

                               

„- Sokat kell tanulniuk, gyakorolniuk a gyerekeknek. Egy ekkor a mezőnyben nem lehet kapkodni, mert könnyen lemaradhatnak a dobogóról. Az élet nem mindig a siker lapjait osztogatja, még akkor sem, ha azt gondoljuk, jó volt a korábbi lapjárás, és mindig minden olajozottan megy majd. Örülök az EB kvótáknak, és bár lehet, hogy furcsa, de annak is, hogy jópáran lemaradtak a dobogóról. Nem mindig a siker viszi előre a versenyzőt. Kell, hogy belekóstoljanak a kudarc keserű ízébe is, hisz tudják mit kell tenni, ha újra a dobogó tetején szeretnének állni.

Az első félévben még vár ránk Litvániában a felnőtt Európa bajnokság, Németországban a KWU Junior EB, majd pedig Győrben az Utánpótlás korúakkal veszünk részt az I.K.O.K.U Világszervezet kontinens viadalán. Szükség van a tapasztalatszerzésre.  ” – véleményezte Sensei Pantelics Péter Castrumosok szereplését.

Legnépszerűbb cikkek