40 előadás és tematikus programok a Barlangszínház idei kínálatában

A jól kiszámítható jövőképe az egyik legpozitívabb tulajdonsága a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft-nek, hangzott el az intézmény sajtótájékoztatóján. Az eseményre a szervezők főleg turizmussal foglalkozó szakembereket hívtak meg, ahol fontos részleteket tudtak megbeszélni a jövővel kapcsolatban.

Pataki András ügyvezető igazgató a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház színes programkínálatát is méltatta a sajtótájékoztatón, ahová főleg a turizmussal foglalkozó szakembereket invitáltak. A találkozó célja az új szakmai kapcsolatok teremtése, és a régebbiek szorosabbra fűzése volt. Az intézmény vezetője a vendégeknek elmondta, hogy milyen szisztéma mentén épül fel az a programtematika, amit az idei évben, a következő évben, és az azt követő években is követni szeretnének. Ennek jegyében a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház eseményei tematikájukban és időpontjukban is a soproni fesztiválokhoz fűződő programokhoz igazodtak. Így a Soproni Ünnepi Hetek aktív helyszíneként csalogatja majd az érdeklődőket.

Az intézmény a természeti adottságait is kihasználja, erre épülnek az egyre népszerűbb Barlangoló túrák is. Ilyen kiruccanás szerepel majd a programkínálat legközelebbi elemében, a Pünkösdi Családi napokon. A Pro Kultúra Nonprofit Kft. a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházba a nem magyar ajkú turistákat is szeretné becsalogatni, ezért német nyelvű programokat is színpadra visznek majd.

Legnépszerűbb cikkek