| 2019. október. 22. | 1 perc olvasás

40 éves a Jegenye Sori Tagóvoda

Mondókák, énekek a gyerekektől, régi fényképek és az óvodapedagógusok közös múltidézése. Így ünnepelte fennállásának 40. jubileumát a Jegenye Sori Tagóvoda kedden. Az intézményben nagy öröm, hogy több olyan szülő választja ezt az óvodát gyermekének, aki annak idején maga is ide járt.

- Óvodánk 1979. szeptember 1-jén nyílt meg a gyermekek éve alkalmából. Családias óvoda három csoporttal, 69 gyermekkel.  A város távolabbi pontjaiból is érkeznek hozzánk kicsik, többen olyan szülőkkel, akik maguk is ide jártak- részletezte a Sopronmédiának Baranyai Éva, tagóvoda-vezető, aki 25 éve dolgozik az intézményben. - Vegyes csoportokkal dolgozunk, amit nagyon szeretünk, hiszen olyan, mint egy család: vannak benne kicsik, nagyok és középsősök. Játékon keresztül neveljük a gyerekeket, így készítjük fel őket az életre, hogy tisztelettudóak és empatikusak legyenek-tette hozzá.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

- Sok gyermek jár Sopronban óvodába és ehhez nekünk kötelességünk biztosítani a megfelelő intézményi feltételeket.  Az elmúlt időszakban is megfelelt ennek a kihívásnak a város a lehetőségei szerint: több százmillió forintot költöttünk  az intézményrendszer korszerűsítésére. Ezt a folyamatot szeretnénk továbbvinni és erősíteni, hiszen az a fontos számunkra, hogy a soproni gyerekek biztonságban, egészségben és jó körülmények között járhassanak bölcsődébe, óvodába és iskolába - mondta el a jubileum kapcsán dr. Farkas Ciprián polgármester, akit Abdai Zsolt önkormányzati képviselő is elkísért az ünnepségre. Sopron polgármestere megköszönte a pedagógusok munkáját és gratulált a kerek évfordulóhoz.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek