40 éves a Magyar Vöröskereszt Jereván Alapszervezete

40 éves a Magyar Vöröskereszt Jereván Alapszervezete

  2018. szeptember 13. - www.sopronmedia.hu

Negyvenéves fennállását ünnepelte csütörtökön a Magyar Vöröskereszt Jereván Alapszervezete a Jégverem Fogadóban. A rendezvényen részt vett Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnöke és Kun Szilvia, a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron megyei igazgatója.

A Magyar Vöröskereszt Jereván Alapszervezete 1978-ban alakult. Ebben az időszakban költöztek be a lakók a Jereván lakótelep házaiba - a szervezet azért jött létre, hogy az itt élők megismerhessék egymást, és egy jó lakóközösséget alkossanak. Indulásakor több, mint 100 tagot számlált, ma 42 aktív tagja van. A szervezet jelenleg nyugdíjas klubot működtet.

fotó: Griechisch Tamás

Az ünnepségen részt vett Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnöke, aki köszöntőjében elmondta: a tagok élete és a klub története bizonyítja, hogy a családjukban, és a munkahelyükön is hozzájárultak ahhoz, hogy közösségük élete jobb legyen, és ezzel a legszebb dolgot tették, amit csak környezetükért tehettek. Hozzátette: egy egyesületben végzett munka egy önkéntesen vállalt munka, ezért is nagy öröm, hogy a szervezet ilyen nagy múltra tekint vissza. Kiemelte, hogy minden szervezet úgy éli az életét, ahogy a vezetőjük vezeti a tagokat, ezért külön köszönetet mondott Lipták Sándornénak, az alapszervezet titkárának azért, hogy ennyire összetartó közösséggéformálódtak.

fotó: Griechisch Tamás

Kun Szilvia, a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron megyei igazgatója köszöntőjében elmondta: a szervezet 138 éve foglalkozik véradásszervezéssel és segítségnyújtással, de - mint ahogy azt a soproni alapszervzet is teszi - kiemelten foglalkoznak az idősekkel.

fotó: Griechisch Tamás

Az ünnepi beszédek után a Jereván Alapszervezet tagjainak műsora következett, majd átadták az elismeréseket. Kitüntetést vehetett át:

  • Lipták Sándorné, a 40 éves vöröskeresztes munkájáért
  • Kéri Lajos, alapító tag
  • Kéri Lajosné, alapító tag
  • Veresné Murai Magdolna, alapító tag
  • Gulyás Imréné, aki 35 éve tagja a szervezetnek

 

 

Kérem, várjon... Kérem, várjon...