| 2022. november. 12. | 1 perc olvasás

41. dr. Csik Ferenc emlékverseny

280 versenyző állt rajthoz a 41. Dr. Csik Ferenc Emlékversenyen. A megmérettetéssel az 1936-os berlini olimpián 100 méteres gyorsúszásban olimpiai aranyérmet nyert néhai kiváló úszó előtt tisztelegnek a szervezők és a résztvevők.

Ismét a gyermekeké és a fiataloké volt a főszerep a Csik Ferenc-emlékversenyen. A megmérettetést első alkalommal rendezték meg az új Lőver Uszodában. Az esemény megnyitóján Sopron polgármestere köszöntötte a résztvevőket. 

fotó: Griechisch Tamás
A soproniak másfél évvel ezelőtt vehették birtokba a Lőver Uszodát. Az elmúlt időszakban számos hazai és nemzetközi versenynek adott otthont az új létesítmény. Fontosnak tartjuk a hagyományok ápolását és az emlékezést, így idén negyvenegyedik alkalommal rendeztük meg a Csik Ferenc-emlékversenyt, melyen 4 ország 22 sportegyesületének 280 versenyzője vesz részt

– hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián.

Koch Róbert, a Széchy Tamás Sportiskola Sopron egyesületi elnöke kérdésünkre elmondta: az emlékversenyre Ausztriából, Szlovákiából és Csehországból is érkeztek versenyzők. 

fotó: Griechisch Tamás
Ez a megmérettetés egyben felkészülést is jelent a jövő héten kezdődő rövid pályás felnőtt bajnokságra, illetve a korosztályos rövid pályás magyar bajnokságra 

– tette hozzá Koch Róbert. 

A megnyitón Csik-Bakó Katalin, Csik Ferenc unokája, Rádonyi László, a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatója, valamint dr. Farkas Ciprián polgármester és Csiszár Szabolcs alpolgármester koszorút helyezett el a névadó emléktáblájánál.

fotó: Griechisch Tamás
Gyermekként, versenyzőként is fantasztikus élmény volt részt venni az emlékversenyen. Az évek során a sportnak az összes jó oldalát megtapasztalhattam. Számomra sosem volt kérdés, hogy a céljaimért ugyanazzal az akarattal és kitartással küzdjek, mint a nagyapám

- tudtuk meg Csik-Bakó Katalintól. 

Az eredményhirdetésen Fekete Richárd, a Soproni Vízmű fürdő üzemmérnökség-vezetője, valamint dr. Csik Ferenc dédunokája is részt vett. 

A háromnapos emlékverseny vasárnap ér véget. 

fotó: Griechisch Tamás
fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek