| 2020. november. 28. | 2 perc olvasás

Adventi üdvözlet Sopronból

Immár tizenhét éve hagyomány, hogy a Perkovátz-Ház Baráti Körének szervezésében a város és a civil szervezetek képviselői egy-egy adventi koszorú átadásával fejezik ki ünnepváró jókívánságaikat az egykori Sopron vármegye központjaiban. A küldöttség tagjai között ott volt Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője is.

A Perkovátz-Ház Baráti Körének tagjai soproni civil szervezetek és a város képviselőivel együtt a hagyományoknak megfelelően az első adventi vasárnapot megelőző pénteken és szombaton kereste fel az egykori Sopron vármegye központjait. A 2004-ben útjára indított kezdeményezés célja, hogy egy-egy adventi koszorú átadásával tolmácsolják az ott élőknek Sopron ünnepváró jókívánságait. 

A járványügyi helyzet miatt idén a civil szervezetek ás az önkormányzati képviselők nevében Perkovátz Tamás, a Perkovátz-Ház Baráti Körének vezetője, és Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője látogatott el a településekre.

A soproni delegáció adventi koszorúját veszi át Horváth Tibor, Fertőszentmiklós polgármestere
A soproni delegáció adventi koszorúját veszi át Horváth Tibor, Fertőszentmiklós polgármestere
fotó: Griechisch Tamás

 - A 2004-es népszavazás után a Perkovátz-Ház Baráti Kör több civil szervezettel közösen úgy döntött, hogy miden évben a régi soproni vármegye legfontosabb központjait meglátogatja, Magyarországon és Ausztriában. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ehhez a delegációhoz nem először tudtam csatlakozni. A járványügyi szabályok betartása mellett, a települések polgármestereivel beszélgettünk arról, hogy a régi soproni vármegye területein most is nagyon fontos az összefogás, mellyel a német-magyar-horvát együttélést kívánjuk erősíteni – mondta Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője  

Bognár Zoltán, Fertőd polgármestere és Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képvelője
Bognár Zoltán, Fertőd polgármestere és Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képvelője
fotó: Griechisch Tamás

A hétvégén tíz településen (Ruszton, Kismartonban, Nagymartonban, Felsőpulyán, Csepregen, Fertőszentmiklóson, Fertődön, Kapuváron, Csornán és Beleden) járt a küldöttség. A meglátogatott települések vezetői hagyományosan a városházán fogadták a delegáció tagjait, ahol az ünnepvárás jelképes ajándékát az adventi koszorút is átvették. A koszorúkon horvát, német és magyar nyelven olvasható a soproniak üzenete.

- Napjainkan még fontosabb, hogy kifejezzük tiszteletünket azok felé, akik a múltban tevékenykedtek illetve akik a jelenben élnek. Az elmúlt években 20-30 fős delegációval látogattuk meg a településeket - tudtuk meg Perkovátz Tamástól , a Perkovátz-Ház Baráti Körének elnökétől.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek