| 2020. június. 23. | 1 perc olvasás

450 kilogramm cser makkot vetettek el Fertődön!

"A fertődi Esterházy-kastély parkjában 450 kilogramm cser makkot vetettünk el abba az egy hektáros erdőtelepítésbe, melyet a 2021-es Vadászati Világkiállítás emlékére hoztunk létre" - olvasható a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Kapuvári Erdészetének Facebook-bejegyzésében.

A közleményben azt is leírták: az emlékerdő avatóján Gulyás Andrea, a Egy a Természettel Nonprofit Kft. kiemelt ügyekért felelős igazgatója,  és Iványi Ákos, a KAEG ZRT. gazdasági igazgatója mondott köszöntő beszédet a Bene Zsolt által faragott kopjafa mellett.

A 2021-es "Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás" kapcsán az állami erdőgazdaságok egyenként körülbelül egy hektárnyi nagyságú emlékerdő telepítéssel állítanak emléket a rendezvénynek. Így összesen 22 hektárnyi erdőt telepítenek -ez 23 ezer kilogramm magvetés és közel 180 ezer facsemete felhasználását jelenti. Az emlékerdő program szervesen illeszkedik a magyar kormány faültetési kampányához, amely során az állami erdőgazdaságok 86 településen, 2 millió facsemete és közel 100 tonna makk felhasználásával, 550 hektár új erdőt létesítenek - olvasható az esemény kapcsán az "Egy a természettel 2021" Facebook-oldalon.

Felvételek forrása: "Egy a természettel 2021" Facebook-oldala

Legnépszerűbb cikkek