| 2021. október. 18. | 1 perc olvasás

Újabb sikerek a Shotokan Tigriseknél

A Shotokan Tigrisek SE 2021. október 17-én vasárnap Szombathelyen járt. Februárban a korlátozások miatt elmaradt a XXI. Sakura Karate Kupa, amit most pótoltak. A regionális verseny jó lehetőség volt számunkra, hogy a hosszú kihagyás után felmérjük versenyzőink állapotát és lássuk mit kell javítani a novemberi országos bajnokság előtt.

Minden gyerek a saját kategóriáján kívül az eggyel idősebbek között is megmérettette magát. A felnőttek között a kezdő kategóriában Kocsis Árpád 1. helyen végzett, míg a masters kategóriában Gáncs Krisztián, egyesületünk elnöke ezüstérmes lett. 

Gyerek eredmények:

Aranyérem: Gáncs Nóra (saját és felnevezett kategóriában is), Deák Zsolt (saját és felnevezett kategóriában is), Kocsis Bendegúz
Ezüstérem: Kocsis Bendegúz, Halász Kornél
Bronzérem: Deák Hanga, Horváth Miklós, Vass Hunor

Október 22. és 24. között lehetősége közel 30 fiatalnak teljesen ingyenesen Lengyelországba utazni. A Waclav Felczak Alapítvány támogatásával egyesületünk szervezésében soproni, szarvasi és váchartyáni fiatalok lengyel partnerünk segítségével ismerkedhetnek meg Krakkó és Poznan nevezetességeivel. Az alapítvány Orbán Viktor miniszterelnök úr kezdeményezésére jött létre magyar-lengyel kapcsolatok ápolására. Bár a programban részt vevő fiatalok karatésok, de most nem a sport, hanem a kultúra és a kapcsolatépítés lesz a fő program. Olyan látnivalókat látogatunk meg, amelyeknek van magyar vonatkozása is.

Novemberben is rengeteg programunk lesz. Két országos bajnokságon is indulnak karatésaink és terveink szerint vendégül láthatjuk Sopronban Nobuaki Kanazawa senseit Japánból, aki a világ egyik legnagyobb karate szervezetének a vezetője. Túrázóink és akinek kedve van csatlakozni hozzánk pedig megkezdi a felkészülést egy 20 kilométeres túrával a januári Extrem Burgenland Fertő-tó kerülő túrára. 

Borítókép; Shotokan Tigrisek SE 

Címkék: tigrisek

Legnépszerűbb cikkek