| 2020. március. 21. | 2 perc olvasás

5 lélegeztetőgépet tudtak vásárolni a közösségi összefogásnak köszönhetően

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Csonka és Fiai Kft. tulajdonosai a Soproni Gyógyközpont Intenzív osztályának lélegeztetőgépeket szeretnének vásárolni, ezzel segítve a kórház harcát a koronavírus elleni küzdelemben. Csonka László és Csonka Zoltán a Full-Energy felhívása nyomán indították el közösségi portálos kezdeményezésüket, amellyel kapcsolatban szinte hihetetlen fejleményről számoltak be közösségi oldalukon szombaton: már 5 lélegeztető gépet és 5 infúziós pumpát tudtak vásárolni az adományozók segítségével!

- Szerdán, amikor az előző posztunkat megjelenítettük, még nem gondoltuk, hogy a felajánlásunkkal milyen lavinát indítunk el - emelte ki a közleményében Csonka László, a Csonka és Fiai Kft. egyik tulajdonos-ügyvezetője. - Mi csak meg szerettük volna mutatni, hogy lehet önzetlenül és felelősen gondolkozni. A rengeteg felajánló pedig bebizonyította: nem vagyunk egyedül! - világított rá.

A beszámolóban olvasható: az elmúlt napokban sok-sok telefonálás, megbeszélés és egyeztetés töltötte ki Csonka László és Csonka Zoltán idejét, de nem dolgoztak hiába, hiszen az adományozók segítségével megmutathatják, hogy az emberek össze tudnak fogni egy jó és nemes cél érdekében.

- Az intenzív osztály osztályvezető főorvosával és az alapítvány kuratóriumának elnökével együtt örömmel közölhetjük, hogy az első megrendeléseket leadtuk az életmentő gépekre és berendezésekre. Mivel rengetegen segítettek és adakoztak, ezért sokkal több pénz gyűlt össze, mint amit az elején álmodni mertünk. Így a küldetésünk mértékét is jelentősen megnöveltük! Az alapvető cél, a korona vírus leküzdésében használható lélegeztetőgép maradt, de rendeltünk a szigorú szakmai feltételeknek megfelelő sokkal (drágább) komplexebb berendezést is. Minden eszköz mellé vásároltunk továbbá egy-egy infúziós pumpát is, ami kiegészíti a lélegeztetőgépet, és segít a beteg ápolásában - fejtette ki Csonka László.

A közösségi összefogásnak köszönhetően első körben az alábbi gépeket tudták megrendelni: 4 db F P AIRVO 2 lélegeztetőgépet, 1 db GE Carescape R 860 lélegeztetőgépet, és 5 db BD Alaris GH Syringe pumpát. - Ezen gépek remélhetőleg hamarosan meg is érkezhetnek, már előzetesen egyeztettünk a forgalmazóval - osztotta meg a közleményében a tulajdonos - ügyvezető.

A kezdeményezők március 23-án, hétfőn folytatják a megrendeléseket, hiszen maradt még pénz és folyamatosan érkeznek további összegek is. - Köszönjük mindenkinek a támogatását, legyen az egy egyszerű megosztás, pénzbeli vagy egyéb segítség - emelte ki Csonka László.

Borítókép: Csonka Zoltán és Csonka László

Legnépszerűbb cikkek