| 2020. július. 14. | 1 perc olvasás

50 éve tették le a 600 ágyas soproni üdülőszálloda alapkövét

A legendás, és minden helyi lakos által csak „600 ágyasként” emlegetett egykori SZOT-KPVDSZ üdülőszállodája, Sopron város szinte egyik jelképének számító Hotel Szieszta, történetének fontos fordulópontjához érkezett, hiszen 2020. július 15-én ünnepli alapkőletételének félévszádos jubileumát.

Az építkezés helyszíne az egykori Szabadság, ma Lővér körút a szálloda későbbi parkja 1969-ig nemzetközi díjugrató versenyeknek adott otthont.

Az 1960-as évek végén a Kereskedelmi, Pénzügyi és Vendéglátóipari Dolgozók Szakszervezete (KPVDSZ) megállapodott a SZOT Üdülési és Szanatóriumi Főigazgatósággal abban, hogy üdülőket építenek az üdülési férőhelyek növelésére, ennek eredményeként döntöttek a kilenc emeletes KPVDSZ üdülő, a mai Hotel Szieszta felépítéséről is.

1970. július 15-én meg is történt az ünnepélyes alapkőletétel, majd 1973. augusztus 23-án felavatták a 600 ágyas szakszervezeti üdülőt.

A soproni SZOT-KPVDSZ Üdülő - kooperációban - a Kereskedelmi, Pénzügyi és Vendéglátóipari Dolgozók Szakszervezetének anyagi eszközeiből, több mint 100 millió forintból épült.

A Hotel Szieszta vezetőinek és munkatársaink célja, hogy megőrizze és erősítse e nagy múltú háznak a jó hírét - ezt a 2019-ben kezdődött nagyszabású energetikai felújítással is támogatni kívánja.

E jeles esemény alkalmából a szálloda csapata összeállította az elmúlt 50 évet bemutató ünnepi kiadványát, amely elektronikus formában tölthető le az érdeklődők számára. A szervezők várják a személyes emlékeket is a szálloda múltjához kapcsolódva.

Felvételek forrása: Hotel Szieszta

Legnépszerűbb cikkek