| 2022. március. 2. | 1 perc olvasás

50 éves a magyar kyokushin karate - országos jubileumi bajnokság

Debrecenben, az Oláh Gábor úti sportcsarnokban gyűlt össze a kyokushin karate krémje, hogy ünnepélyes keretek közt ünnepelje a magyar kyokushin „születésének” 50. évfordulóját. A jeles rendezvényen sajnos a tavalyi esztendőben elhunyt egyik alapító nagymester, Shihan Furkó Kálmán már nem vehetett részt, tanítványai egésznapos Knock Down versenyen tisztelegtek a nemzetközi vendégek és hazai mesterek előtt.

A jubileumi magyar bajnokságon a junior korosztály is összemérhette tudását. A versenyen megyénkből Sensei Mótzer Melinda tanítványa, Szalay Berta a női -65 kg-os kategóriában szerzett magyar bajnoki címet, míg Sopronból a SMAFC -85 kg-os harcosa, Ferenczy Csongor (mestere Shihan Demeter Zsolt) a dobogó harmadik fokára állhatott. A Castrum SC Kapuvár covidtól tépázott csapatát a junior női -55 kg-ban Gere Boglárka képviselte (edzője: Sensei Pantelics Péter), aki két győztes küzdelmet követően bronzérmet szerzett.

 

Az április 2-i, a felnőtt korosztály számára meghirdetett, Shinkyokushin-Európa-bajnokságon Szalay Bertának kumitében, míg Pantelics Bencének KATA formagyakorlat versenyszámban szurkolhatunk majd Lengyelországban.

„-Remek versenyszervezésnek köszönhetően méltó körülmények közt ünnepelhettük a kyokushin karate 50. születésnapját. Nemzetközi vendégek tisztelték meg a debreceni rendezvényt, ahol a magyar versenyzők látványos küzdelmeket vívtak. Örömmel szurkoltunk Csongornak és Bertának, és a „Shines” harcosoknak. Sajnáltuk, hogy a castrumos csapat teljes létszámát a COVID megtépázta. Sajnos ez ellen tenni nem tudtunk, a vírus érkezik és még a legjobb harcosokat is ledönti. Gere Bogi teljesítményével elégedettek vagyunk, és dolgozunk tovább, hogy a Diákolimpia-döntőre még jobbak legyünk, és fényesebb eredményt hozzunk! Jó belegondolni, hogy a kyokushin karate már 50 éves hazánkban, és az elmúlt majd 40 esztendőben a Castrum is részese volt a Knock Down karate sikereinek.”  – nyilatkozta Sensei Pantelics Péter, a Castrum edzője.

Legnépszerűbb cikkek