| 2019. december. 8. | 1 perc olvasás

500 csomagot adott ajándékba a Máltai Szeretetszolgálat

Karácsonyváró ünnepet tartott a Máltai Szeretetszolgálat Soproni Csoportja vasárnap a Liszt Központban. Az idén 25. alkalommal megrendezett esemény keretében ezúttal 500 ajándékcsomagot osztottak szét.

A gyermekeket karácsonyváró adventi műsorral köszöntötték a rendezvény során. Ebben a pásztorjáték, a versmondás és a néptánc egyaránt szerepet kapott.


fotó: Griechisch Tamás

- Immár 25. alkalommal gyűltünk össze, hogy örömet okozhassunk sok-sok kisgyermeknek – emelte ki Losoncziné Tamás Teodóra, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Soproni Csoportjának vezetője. - Ennek egyik fénypontja az ajándékosztás, amelyhez a Passau-ból érkezett német testvérszervezetünk mellett Sopron több iskolája, valamint óvodája is hozzájárult – fejtette ki.


fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen Sopron Önkormányzata nevében dr. Farkas Ciprián köszöntötte a résztvevőket. A polgármester kiemelte: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat folyamatosan támogatja jótékony cselekedetekkel a rászorulókat – legyen szó otthonteremtésről, vagy betegeknek szánt adományokról. - Napjainkban is rendkívül fontos és aktuális a szegények támogatása és a bajba jutottakhoz való odafordulás – világított rá dr. Farkas Ciprián. - A Magyar Máltai Szeretetszolgálat mindezt a mai kor elvárásai szerint végzi – hívta fel a figyelmet a polgármester, aki hozzáfűzte: ennek a tevékenységnek a legfőbb értéke a feladathoz való alázat.


fotó: Griechisch Tamás

A rendezvény befejezéseként szétosztották az idén összegyűlt mintegy 500 ajándékcsomagot. Ezekből a városban élő rászoruló és nagycsaládos gyermekek, illetve az intézmények kaphattak. A rendezvényen részt vett Filep Márk önkormányzati képviselő is.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek