| 2023. július. 4. | 1 perc olvasás

510 hallgató végzett az idei tanévben a Soproni Egyetemen

Közel 2000 vendég részvételével, a Novomatic Arénában tartott ünnepséggel zárta idei tanévét a Soproni Egyetem. A tanácsülés a Benedek Elek Pedagógiai Kar diplomaátadó rendezvénye is volt, ahol közel 300 hallgató vette át oklevelét. A Soproni Egyetemen ebben a tanévben összesen 510 diák végzett.

Az elnökség bevonulásával vette kezdetét a tanévzáró ünnepség. Az eseményen prof. dr. Fábián Attila rektor ismertette a Soproni Egyetem kutatási és tudományos eredményeit. A központi tanévzáró a Benedek Elek Pedagógiai Kar diplomaátadója volt, melyen közel 300 hallgató búcsúzott az alma matertől.

fotó: Griechisch Tamás

 - Nagyon sok külföldi hallgató látogatta meg a Benedek Elek Pedagógiai Kart. Mi magunk is sokat voltunk külföldön, hisz a Covid után már egy nagy levegőt vettünk, és végre utazhattunk. Jubileumi évet zárhattunk, hiszen 30 évvel ezelőtt vettük fel Benedek Elek nevét, és jubileumi év lesz a következő év is, hiszen jövőre lesz 125 éves a soproni óvodapedagógus képzés - részletezte dr. Varga László, a SOE Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánja.

fotó: Griechisch Tamás

 A város részéről dr. Farkas Ciprián polgármester szólt a végzősökhöz.

- Egy pillanatra most meg kell állni, örülni kell az elért eredménynek, majd az ünneplés után újabb célokat kell kitűzni, és újabb tudást kell szerezni. A jó diploma legalább két dolgot jelent: színvonalas képzést, és ami legalább ugyanilyen fontos, erkölcsileg és anyagilag megbecsült munkahelyet – mondta el dr. Farkas Ciprián.

Fotó: Griechisch Tamás

Az eskütétel után a diplomaátadás következett. A végzősök úgy látják: a megszerzett tudás mellett rengeteg tapasztalattal is gazdagodtak tanulmányaik során.

fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek