| 2019. május. 9. | 1 perc olvasás

Ezen az útvonalon haladnak majd a valétálók

Cikkünkben elolvashatja a május 11-én lezajló valétálás menetét, és megtudhatja, hogy merre halad majd a hangulatos menet!

A Soproni Egyetem hagyományos, az úttesten haladó valéta menete miatt útlezárások lesznek bizonyos időpontokban és útvonalakon.

A valétálás 18:15-kor kezdődik a Bajcsy-Zsilinszky utca 4., C épület előtt a valétálók gyülekezőjével,  és 18:40-kor a B épületnél indul az ünnepi ceremónia: az egyetem búcsújával, himnuszokkal, beszédekkel.

A menet indul kb. 19.45-kor a szalamander vezetésével - ezen az útvonalon lesznek lezárások: Bajcsy-Zsilinszky út – Béke út – Kettős vasúti átkelő – Frankenburg út – Deák tér menet irány szerinti oldala (páratlan oldal) – Erzsébet utca – Széchenyi tér – Várkerület – Előkapu – Fő tér-

A Fő térre érkezik a menet kb. 20.45-kor

A búcsúzó hallgatók köszönik a közlekedők türelmét és megértését.

A valétálás régi, hangulatos, de az elmúlt időszakban egy kicsit feledésbe merülő hagyomány, hogy a menet útvonalán lakó városi polgárok egy-egy gyertyát helyeznek ki az ablakukba, jelképesen búcsúzva a végzős hallgatóktól. A valétáló tisztelettel kérik és köszönik, hogy akinek lehetősége van rá, az idei évben gyújtson egy gyertyát a szalamander odaérkezésekor szombat este. 

Borítókép: Sopronmédia archív

Legnépszerűbb cikkek