| 2020. február. 6. | 1 perc olvasás

Soproni Tavaszi Napok

Gazdag színházi kínálattal, változatos zenei programokkal, látványos táncbemutatókkal, rangos tárlatokkal várja a közönséget a Soproni Tavaszi Napok február 24. és április 12. között a leghűségesebb városban. Minden korosztályt megmozgató színes családi eseményekkel, szakrális rendezvényekkel is készültek a szervezők.

A Tavaszi Napok rendezvénysorozata már régi hagyomány Sopronban, melyet a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. szervez. A nagyszabású esemény minden korosztálynak kínál programot a Liszt Ferenc Kulturális Központban, a Munkácsy teremben és a Petőfi Színházban. A színházi előadások sorát február 24-én a Zentai Magyar Kamaraszínház nyitja.

A programokat ismertető csütörtöki sajtótájékoztatón Pataki András, a Pro Kultúra ügyvezető igazgatója elmondta: a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából tűzték műsorra a Tizennyolc című előadást, valamint Csurka István Deific című művét, ez utóbbit Szilágyi Tibor rendezésében láthatja a közönség.


fotó: Griechisch Tamás

A sokszínű színházi kínálat mellett a zenét, képzőművészetet, családi programokat, szakrális rendezvényeket kedvelőket is várja a városi eseménysorozat. A Győri Filharmonikus Zenekar Vienna című koncertje március 6-án este hét órakor látható a Liszt Ferenc Kulturális Központban.

 - Március 15-én, nemzeti ünnepünkön tartjuk meg a Vitézkedő, huszáros családi napot, melynek idei érdekessége, hogy akik huszár  vagy Iluska viseletben érkeznek, azok ingyenesen vehetnek részt a programon-hangsúlyozta Kóczán Péter kulturális igazgatóhelyettes.

Március 22-én a Munkácsy teremben, "Isten és a Világ" címmel, Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész kiállítása nyitja meg kapuit.

A programsorozat április 12-én zárul a Sopron Balett és a St. Pölten-i Europaballett Stabat Mater című táncművével. A részletes programról a Pro Kultúra holnapján tájékozódhatnak az érdeklődök.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek