| 2020. november. 16. | 1 perc olvasás

535 középiskola kéri a központi írásbeliken való részvételt a jelentkezéshez

Az idén 535 középiskola, az intézmények 48 százaléka jelezte igényét, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt központi írásbeli vizsgákon. Sopronban a gimnáziumok többsége és egy szakközépiskola él ezzel a felvételi eljárással.

A középfokú iskolák az utóbbi hetekben közzétették felvételi tájékoztatójukat, amelyben meghatározták, milyen osztályokat indítanak majd a 2021/2022-es tanévben, és megjelölték azt is, hogy - az adott jogszabályi keretek között - milyen felvételi eljárással veszik majd fel a hozzájuk jelentkezőket. 
Közülük 535 középiskola (48 százalék) jelezte, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt a központi írásbeliken. Az írásbeli vizsgát hirdető 535 iskolából 520 a kilencedik évfolyamra hirdetett felvételit, 92 a hat-, és 66 a nyolcévfolyamos gimnázium. A vizsgákat az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával rendezik meg január 23-án.

Ha egy tanuló februárban ezek valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, mindenképp részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon. Ezeknek az iskoláknak és feladatellátási helyeknek az adatai, valamint a központi felvételi vizsgákkal és a középfokú felvételi eljárás további menetével kapcsolatos minden információ elérhető az oktatas.hu honlapon.
A kérelmet ahhoz a központi írásbelit szervező középiskolai feladatellátási helyhez kell beadni, amelyben a jelentkező a vizsgáit meg kívánja írni.

Sopronban a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum, Széchenyi István Gimnázium, Eötvös József Evangélikus Gimnázium és a Soproni Szakképzési Centrum Fáy András Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum kéri a központi írásbeli vizsgát a felvételihez. 
A többi intézmény a hetedik, nyolcadik osztályos tanulmányi átlagot veszi figyelembe a felvételi eljárásnál. Bizonyos iskolák, mint például a Soproni Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium a tanulmányi eredmények mellett egy szóbeli beszélgetésre is behívja az intézménybe jelentkező tanulókat.

Legnépszerűbb cikkek