| 2018. november. 17. | 1 perc olvasás

55 éves a Testvériség Táncegyüttes

Jubileumot ünnepelt a Testvériség Táncegyüttes szombaton: fennállásának 55. évfordulójáról emlékeztek meg a GYIK Rendezvényházban. A rendezvényen a táncegyüttes alapító tagjai is részt vettek.

A Testvériség Táncegyüttest 1963-ban alapították, és a soproni német nemzetiségi tánchagyományokat vegyítik a magyar tradíciókkal. Azzal a céllal jött létre, hogy a német nemzetiségi kultúrát őrizze, és átadja a jövő nemzedékének. A táncegyüttes jelentős szerepet tölt be a Nyugat-Magyarországi régióban. Az alapító, Brieber István már nem lehetett ott a jubileumi ünnepségen, de munkásságát tovább viszi Csoltói József, művészeti vezető, aki 30 éve vette át a táncegyüttes vezetését. A táncegyüttes megszámlálhatatlan arany minősítéssel rendelkezik, Sopronért Emlékérmet is kapott a kulturális munkájáért. 


fotó: Griechisch Tamás

Az 55 éves jubileumon részt vett Grubits Ferenc, Kópháza polgármestere, Pék Zsuzsanna, Ágfalva polgármestere, Sas László, a Kulturális és Oktatási Bizottság elnöke, önkormányzati képviselő, Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. 

A jubileumi rendezvényen színpadra léptek a Testvériség Táncegyüttes korábbi, és jelenlegi tagjai is, valamint a legfiatalabb generációs is megmutatta tudását. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek