| 2022. január. 3. | 1 perc olvasás

Megszületett Sopronban az új év első babája

Január másodikán, 13 óra 58 perckor született meg az idei év első babája Sopronban. Elekfalvi Zalán természetes úton, a kiírt időpontnál kicsivel korábban jött a világra. A kisfiú - a család első gyermekeként - 3300 grammal és 52 cm-es hosszúsággal, egészségesen született a Soproni Gyógyközpontban.

A szülők egyáltalán nem számítottak rá, hogy az ő kisfiúk lesz az év első soproni újszülöttje, hiszen a kiírt dátum szerint egy héttel későbbre várták az érkezését.  
„Minden olyan gyorsan történt, hogy izgulni sem maradt időnk. Zalán rekord gyorsasággal, a kórházba érkezést követően 2 órán belül megszületett” – avatott be a részletekbe Széles Mónika, a kisfiú édesanyja. Hozzátette: a baba nevét hosszas gondolkozás után választották ki, és úgy érzik, hogy végül a család vezetéknevéhez szépen csengő keresztnevet találtak.   
A szülés pár órás vajúdást követően, komplikációk nélkül zajlott, a baba természetes úton, éretten és egészségesen érkezett a világra. Az újszülött és édesanyja is jól vannak. Ha minden jól alakul, az Elekfalvi család hamarosan haza is viheti a babát soproni otthonába. 

 

Legnépszerűbb cikkek