| 2021. december. 26. | 2 perc olvasás

Hatalmas összefogás övezi Sopron egyik legnagyobb jótékonysági akcióját

Sopron egyik legnagyobb összefogása vette kezdetét december 24-én. A Soproni Szociális Intézmény akciójának köszönhetően naponta 150-200 meleg ételt, tartós élelmiszert, gyümölcsöt és édességet osztottak szét a rászorulók között. Az akcióhoz a Lions Club Sopron és a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának soproni önkéntesei is csatlakoztak.

December 24-én 10 órakor vette kezdetét a jótékonysági akció a Soproni Szociális Intézmény, Kossuth Lajos utcai épületének udvarán. December 26-ig szervezett ciklusokban kaptak meleg ételt, tartós élelmiszert, gyümölcsöt és édességet azok,akik előzetesen regisztráltak.

„A tavalyi évhez hasonlóan idén is megszerveztük jótékonysági ételosztásunkat. December 24. és december 26-a között naponta 150-200 adag ételt osztottunk ki a Kossuth Lajos utcában. Az akcióhoz éttermek és civil szervezetek is csatlakoztak – mondta Joós Bernadett a Soproni Szociális Intézmény igazgató-helyettese”.

Az akcióhoz a Lions Club Sopron és a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának soproni önkéntesei is csatlakoztak.


fotó: Griechisch Tamás

Nagy Tamás, a Lions Club Sopron elnöke a kezdeményezés kapcsán kiemelte: A szervezet egész évben, így az ünnepi időszakban is támogatja a hátrányos helyzetű embereket.

"Az alapítványunk egész évben próbál segíteni a rászoruló embereknek és családoknak. A karácsonyi ételosztás keretében tartós élelmiszercsomagokat osztunk szét a jelenlévők között. Fontos, hogy ebben az időszakban minél többen átérezzék a jótékonykodás örömét - tudtuk meg Fekete Edinától, a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata soproni szervezetének szóvivőjétől".


fotó: Griechisch Tamás

A Soproni Szociális Intézmény közleménye szerint a Papa Joe Steakhouse, a Deák Étterem, a Soproni Lions Club, a Panoráma Étterem, a Segítség a Mosolyodért Alapítvány, a Tercia, az Agrár Marketing Centrum, a Hit Gyülekezete, a Harrer Cukrászda, a Gyümölcs Bárka Kft. és Nemes Márk segítségével vált szebbé sok család és nélkülöző ember karácsonya.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

 

Legnépszerűbb cikkek