| 2020. szeptember. 13. | 1 perc olvasás

Bánfalvi tradíciók vasárnapra!

Hamisíthatatlan bánfalvi hagyományokat mutattak be vasárnap Bánfalván. A Bánfalvi tradíciók vasárnapra! elnevezésű program reggel kilenc órakor zenés traktorjárattal kezdődött, majd egész napos programsorozat várta az érdeklődőket és a helyi hagyományok őrzőit.

A programkavalkád délután három órakor az ünneplők Brennbergi úti vonulásával folytatódott, amely a Kárpáti malomtól indult. A menethez szolgáló muzsikaszót a Juventus Koncert Fúvószenekar szolgáltatta. 

Igrecz Katalin, a Bánfalváért Baráti Kör Egyesület elnöke
Igrecz Katalin, a Bánfalváért Baráti Kör Egyesület elnöke
fotó: Griechisch Tamás

A felvonulást követően megkoszorúzták az Evangélikus emléktáblát, az egykori templom és iskola homlokzatán. Ezután Igrecz Katalin, a Bánfalváért Baráti Kör elnöke köszöntötte az ünneplő tömeget. „Nagyon fontos, hogy megőrizzük hagyományainkat, tradícióinkat, nem szabad elfelejteni honnan jöttünk, és elődeink mennyi mindent tettek értünk, és Bánfalváért – zárta gondolatait.


fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen részt vett Stöckert Tamás és Mágel Ágost önkormányzati képviselő, és dr. Farkas Ciprián is. Sopron polgármestere elmondta, a bánfalvi tradíciók rendkívül régre nyúlnak vissza. „Összetartó közösség alakult ki itt a hosszú évtizedek alatt, amelyben jelentős szerepet vállal a Bánfalváért Baráti Kör is, ezúton is köszönet nekik a munkájukért.”
A városvezető hangsúlyozta: „Sopron nagyon színes kultúrális és történelmi hagyatéka között élünk, amelyben a német szál nagyon meghatározó. Fontos ezeket a tradíciókat megőrizni, és átadni az örökséget a következő generációnak – tette hozzá a polgármester. 

dr. Farkas Ciprián, Sopron MJV polgármestere
dr. Farkas Ciprián, Sopron MJV polgármestere
fotó: Griechisch Tamás

A köszöntők után tovább folytatódott a remek hangulat a Hajnal téren. Bemutatkozott az Ars Historica társulat, a zenét a Faterock szolgáltatta és fellépett a Testvériség Néptáncegyüttes is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek