| 2021. október. 9. | 1 perc olvasás

A fehér bot nemzetközi napja Sopronban

A fehér bot nemzetközi napja alkalmából hagyományosan a Közgazdaságtudományi Kar aulájában gyűlt össze a vakok és gyengénlátók megyei egyesületének soproni csoportja. A résztvevőket dr. Farkas Ciprián polgármester köszöntötte.

A rendezvény célja a közvélemény figyelmének felhívása a vakok és gyengénlátók sajátos helyzetére, keresve gondjaik megoldásának a lehetőségeit, a társadalomba való teljesebb értékű beilleszkedésük útját – mondta Kohlhauser Ildikó, a Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének soproni csoportvezetője.

- Az egyesület soproni csoportja mindent megtesz azért, hogy összefogja a vakokat és a gyengénlátókat, amiért kifejezhetem a nagyrabecsülésemet – mondta Sopron polgármestere. Dr. Farkas Ciprián hozzátette, hogy a pandémia alatt nehezen tudták tartani egymással a kapcsolatot a tagok, de most ismét együtt lehettek a fehér bot nemzetközi napja alkalmából. A város polgármestere a Soproni Önkormányzat nevében 50.000 forint értékű vásárlási utalványt adott át az egyesület vezetőjének.

Az eseményen részt vettek a Lady Lions Sopron és a Lions Club Sopron képviselői, műsort adtak a Halász Utcai Tagóvoda pedagógusai Kedmenecz Józseffel.

Színházjegyekkel kedveskedett a Lions Club Sopron
Színházjegyekkel kedveskedett a Lions Club Sopron
fotó: Griechisch Tamás

 

Legnépszerűbb cikkek