| 2018. február. 8. | 1 perc olvasás

Közgyűlést tartott a Soproni Városszépítő Egyesület

Közgyűlést tartott a Soproni Városszépítő Egyesület csütörtökön a Megyeházán, ahol a tagok meghallgatták többek között Dr. Józan Tibor elnök beszámolóját, valamint Dr. Simon István alpolgármester köszöntőjét.

Dr. Józan Tibor elnök köszöntötte az egybegyülteket, majd átadta a szót Dr. Simon István alpolgármesternek.

Dr. Simon István Sopron Önkormányzata nevében megköszönte azt az áldozatos munkát és együttműködést, önzetlenséget, amit a Soproni Városszépítő Egyesület és tagjai tesznek a városért, lakosaiért. Az alpolgármester a  jubileumi év előtt kívánt erőt, egészséget, ambiciót a további közérdekben végzett munkához. A Soproni Városszépítő Egyesület jövőre ünnepli megalapításának 150. évfordulóját.

fotó: Griechisch Tamás

A levezető elnök megválasztása után, a közgyűlés az elnökség éves beszámolójával kezdődött, melyet Dr. Józan Tibor elnök ismertett, majd a felügyelőbizottság beszámolójára, a közhasznúsági jelentés elfogadására, a 2018. évi programtervre, valamint a felügyelőbizottság tagjainak megválasztására is sor került, egyéb témák mellett.

Az egyesület elnöke Dr. Józan Tibor,  - aki szavazati joggal részt vesz az önkormányzat Városfejlesztési Bizottságának munkájában - elmondta, hogy a szervezet pénzügyi helyzete stabil és 2017-ben több, mint 400 taggal működtek.

A programok is gazdagok voltak. 170 éve indult Sopron-Bécsújhely között a vonatközlekedés, ennek emlékére szervezett ünnepség rendezésében is részt vettek. Szeptemberben a TAEG-vel közösen megtartották Kilátok Napja ünnepséget a Károly- magaslati kilátónál. Ebben az évben is folytatódott részvételükkel a népszerű” Virágos Sopronért” előadássorozat. Az Építési Szakbizottság javaslatára a 2017. évi Winkler Oszkár emléktáblát az Anasztázia villának adományozta az egyesület, annak példaszerű helyreállításáért.

Az egyesület 2018-ban is folytatja közhasznú munkáját, és várják tagjaikat valamint az érdeklődőket a programokra.

Az eseményen részt vett Barcza Attila és Mágel Ágost önkormányzati képviselő is.

fotó: Griechisch Tamás

fotók: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek