| 2018. június. 27. | 1 perc olvasás

Kitüntetések az orvosi hivatás ünnepén

A Semmelweis Nap a magyar egészségügy napja és egyben legnagyobb ünnepe. Szerdán a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban tartotta Semmelweis–napi ünnepségét a Soproni Gyógyközpont. Az intézmény 56 munkatársa és három osztály kollektívája részesült cím adományozásában illetve elismerésben.

A Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban megtartott ünnepségen elsőként Dr. Peitl Szilárd mb. osztályvezető főorvos osztotta meg ünnepi gondolatait a résztvevőkkel, aki emlékeztetett arra is, hogy 200 éve született a szülő édesanyák megmentőjeként ismert Semmelweis Ignác, az ünnepség névadója. A tartalmas, ám rövid életúttal rendelkező Semmelweis Ignác negyvenhét éves korában halt meg, az utókor azonban többféle módon adózik nagysága előtt. 

Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város  polgármestere beszédében megköszönte a helyi egészségügyben tevékenykedők áldozatos munkáját, akiknek szakmai alázata példaértékű lehet mindenki számára. A város polgármestere hozzátette, hogy Sopronban folyamatosan javulnak az egészségügyi körülmények, mind a felszereltéség, mind pedig a személyi állomány tekintetében,  amelyek kiemelten köszönhetőek a fejlesztéseknek és  az egészségügyben dolgozó munkatársaknak, akik a legjobb tudásuk szerint igyekeznek segíteni a pácienseknek. 

Ezt követően Dr. Korányi László, a Soproni Gyógyközpont megbízott főigazgatója és Dr. Fodor Tamás elismerésben részesítették a kiemelkedő munkát végző egészségügyi dolgozókat.

Árki Mariann, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szervezetének Sopron Helyi elnöke a MESZK elismerő oklevelét adta át Harrer Éva mb. ápolási igazgatóhelyettes, minőségügyi munkatárs részére, a Szakdolgozói Kamara munkájában tanúsított kiemelkedő tevékenységéért. Az ünnepség zárásaként Dr. Korányi László, a Soproni Gyógyközpont megbízott főigazgatója köszönte meg a dolgozók egész éves munkáját. 

Az ünnepi rendezvényen közreműködött a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar Kamaraegyüttese. 

A Központi Laboratórium kollektíváját, a II. sz. Kardiológiai Rehabilitációs Osztály „A” részleg kollektíváját és a Belgyógyászati Krónikus Osztály kollektíváját is Semmelweis-napi kitüntetés emléklapjával ismerték el.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek