| 2023. március. 2. | 1 perc olvasás

7 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Kópházán

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. február 28-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 212 határsértőt tartóztattak fel és 130 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. A rendőrök Kópházán 7 határsértőt tartóztattak fel.

Kópháza közigazgatási területén, a 84-es számú főúton, 2023. február 28-án 8 óra 50 perckor a rendőrök egy lengyel honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amelyet egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül négy, magukat szír továbbá egy, magát marokkói állampolgárnak valló külföldi utazott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Borítókép; illusztráció 

Legnépszerűbb cikkek