| 2016. április. 5. | 1 perc olvasás

7. PanoráMaraton

Április 9-én 7. alkalommal szervezik meg a PanoráMaratont Sopronban. A teljesítménytúrára és futóversenyre közel 300 embert várnak a szervezők. A célok nem változtak: a sportolás és egészséges életmód mellett szeretnék Sopront is népszerűsíteni, bemutatni a város látványosságait.

Lelkes szervezők, segítők, önkéntesek, közösségi szolgálatos diákok dolgoznak azon, hogy idén is zökkenőmentesen lebonyolítsák a PanoráMaratont. A futók most is a megszokott távokon indulhatnak, a 14 kilométeres kört tehetik meg egyszer, kétszer vagy háromszor. – Fölöslegesen nem változtatunk, így a futópálya útvonala is megegyezik a tavalyiéval, ezt az interneten meg is tudják nézni az érdeklődők – mondta Hegyi Péter, a verseny főszervezője. – A felkészülés fontos része az útvonalbejárás, a honlapunkon egyébként egy fényképes bemutatót is közzétettünk a pályáról, amit a földön sárga nyilakkal, a fákon piros–fehér szalagokkal jelölünk majd. Fontos, hogy az előnevezés kötelező, ezt április 7-ig lehet leadni szintén az internetes oldalunkon (www.panoramaraton.hu).

A futók mellett idén is várják a túrázókat a 8, 14, 28 és 36 kilométeres távokon. A 8 kilométeres szakaszt kisgyermekes családoknak is ajánlják, a 36 kilométer viszont az elszántaknak való. – Idén nem indítunk 42 kilométeres túrát, ez a változás, illetve az is, hogy szeretnénk környezetbarátabbá tenni a rendezvényt, és minél kevesebb műanyag poharat használni – tette hozzá Hegyi Péter. – Éppen ezért azt kérjük, hogy a túrázók hozzanak magukkal kulacsot vagy túrabögrét.

A rendezvény előtti hétvégén két bejárást is szerveznek a 14 km-es pályán: 2-án 8.30-tól túraként, 3-án 16 órától pedig futva (indulás a Hunyadi-iskolától). A rendezvény főtámogatója idén is a soproni sportfelügyelet és a Hunyadi-iskola, valamint több cég is felajánlott különdíjakat a résztvevőknek.

 

Legnépszerűbb cikkek