| 2022. szeptember. 10. | 1 perc olvasás

7. Soproni Önvédelmi és Biztonságtechnikai Projektnap és Baráti Találkozó

Az önvédelem, a hivatásos rendvédelmi szervek és a biztonságtechnika került a középpontba szombaton a Vas- és Villamosipari Technikumban megrendezett önvédelmi projektnapon. A programon a büntetésvégrehajtás, a rendőrség és a polgárőrség munkájába is betekintést nyerhettek az érdeklődők.

fotó: Máthé Alexandra

Idén 7. alkalommal szervezte meg a Soproni Önvédelmi és Biztonságtechnikai Projektnapot és Baráti Találkozót a Krav Maga SC Sopron, amely a város egyik legaktívabb sportegyesülete a közösségi tevékenységek terén.

„A baráti találkozó az évek alatt egy regionális toborzónappá fejlődött. Fontos közösségi nap ez a résztvevő szervezeteknek. Polgárőrség, rendőrség, katonaság, taktikai csoportok is ellátogattak ma hozzánk. A jelenlévő szervezetekből is csakúgy, mint a civil szervezetekből a hivatásos állományba is rengetegen bekerültek, ami rendkívül örömteli számunkra” – hangsúlyozta Gőgh Zoltán, a Krav Maga SC Sopron elnöke.

fotó: Griechisch Tamás

A program elsődleges célja az, hogy a közbiztonság fontosságára és a különböző rendvédelmi szakmákra hívják fel a figyelmet.

Az esemény megnyitóján köszöntőbeszédet mondott Barcza Attila. Sopron és térsége országgyűlési képviselője hangsúlyozta, ezen a napon az érdeklődők beleláthatnak a civil és hivatásos szervek mindennapjaiba.

„2015 óta újra érezhető, hogy felértékelődött a rendvédelem, a határvédelem, ezért nagyon fontosnak érzem, hogy minél többen válasszák ezt a hivatást, amely a nemzet érdekeit is szolgálja” - tette hozzá Barcza Attila.

fotó: Griechisch Tamás

A helyszínen több olyan városban működő cég is részt vesz kiállítóként, akik engedély nélkül tartható önvédelmi eszközöket mutattak be az érdeklődőknek, de a lakásvédelem lehetőségeire is felhívták a figyelmet.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek