| 2019. október. 12. | 1 perc olvasás

72 óra kompromisszum nélkül

Kerítést festettek, leveleket gereblyéztek és szemetet szedtek a diákok Sopron különböző pontjain. A három történelmi egyház idén is megszervezte a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű programot, amelynek célja, hogy a közösségi munka szépségét tanítsa meg a fiataloknak.

A 72 óra kompromisszum nélkül egy a római katolikus, az evangélikus és a református egyház által közösen életre hívott kezdeményezés, amelyet egész Európában egy hétvégén rendeznek meg. A lényege, hogy a fiatalok a szabadidejüket feláldozva valamilyen szociális, fejlesztő, vagy rehabilitációs tevékenységet végeznek a városban vagy valamely intézményben, és ezzel segít embertársaikat. Sopronban 210 fiatal csatlakozott a kezdeményezéshez, és 8 helyszínen végeztek segítő munkát.


fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője kiemelte: a rendezvény idei mottója: Több vagy, ha adsz. Ez az élet minden területén igaz, és fontos, hogy a diákok megtanulják azt, hogy önzetlenül, másokért mennyire jó érzés dolgozni. Hozzátette: üdvözlendő, hogy az érettségihez szükség van 50 óra közösségi munkára, hiszen fontos, hogy a gyerekeket a munka világára készítsük fel már iskolás korban is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek