| 2016. október. 8. | 2 perc olvasás

72 óra kompromisszum nélkül Sopronban is!

Hűvös reggelre ébredtünk ezen az októberi napon, mégis rengeteg fiatal vett részt a közösségi programon.

A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztény egyház szervez és amibe Sopron is évek óta bekapcsolódik. Az akció Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyenek másokért és környezetünkért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat melyben intézmények, játszóterek felújításán dolgoznak, de célkeresztben van a parkok és erdők takarítása, a szociális segítségnyújtás és különböző kulturális műsorok szervezése is különböző közösségeknek. 

A Deák téren Dr. Simon István alpolgármester köszöntötte a fiatalokat és felhívta a figyelmet arra, hogy milyen fontos környezetünk tisztán tartása és értékeink megóvása. Köszönetét fejezte ki, hogy ebben az esztendőben is ilyen sokan csatlakoztak a helyi akcióhoz, ezzel is megmutatva azt, hogy a fiataloknak is fontos városunk, környezetünk tisztán tartása, értékeink megőrzése és a közösségi munka által az önkéntes segítségnyújtás. 

Barcza Attila önkormányzati képviselő, az Ifjúsági, Turisztikai és Sport Bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy nem csak a 72 óra kompromisszumok nélkül program keretein belül fontos az ilyen jellegű önkéntesség, hanem a mindennapokban is elengedhetetlen egy közösség életében. Örömteli, hogy Sopronban a fiatalok egyre aktívabban veszik ki a részüket a önkéntes munkákból és mindig örömmel veszik az ilyen jellegű és ehhez kapcsolódó megkereséseket, amit lehetőségeikhez mérten igyekeznek mindig támogatni is. 

A köszöntőket követően a szép számban megjelent fiatalok több kisebb csoportot alkottak, majd  a Sopron Holding Zrt. munkatársai kiosztották a munkavégzéshez nélkülözhetetlen eszközöket és megkezdődött a munka. 

A 72 órában résztvevő fiatalok persze több feladatkörből választhattak, ha regisztráltak a programra, ezek az alábbi lehetőségek voltak: 

Szociális: bármilyen emberekkel foglalkozó tevékenység ide tartozhat, pl.: időseknek, fiataloknak szervezett programok, előadások, segítségnyújtás, stb.

Ökológiai: környezet- és természetvédelmi akciók, pl.: erdőtakarítás, szemétszedés, faültetés.

Fejlesztő: közhasznú intézmények fejlesztése, pl. játszóterek, óvodák felújítása, kerítések festése.


fotó: Koszorú Mihály

fotó: Koszorú Mihály

fotó: Koszorú Mihály

fotó: Koszorú Mihály

fotó: Koszorú Mihály

fotó: Koszorú Mihály

fotó: Koszorú Mihály

Legnépszerűbb cikkek