| 2022. január. 17. | 1 perc olvasás

Gyalogost gázoltak Sopronban

A rendőrök megyénk útjain négy személyi sérüléssel, valamint öt anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában.

Sopronban, az Ipar körúton közlekedett személygépkocsijával egy 34 éves helyi férfi 2022. január 16-án 17 óra 29 perckor. A Győri út kereszteződéséhez érve – a fényjelző készülék szabad jelzésénél – balra kanyarodott, azonban figyelmetlenségéből adódóan nem biztosított elsőbbséget a kijelölt gyalogos átkelőhelyen szabályosan áthaladó 21 éves nő részére, akit elütött. A baleset során a soproni hölgy megsérült, ezért őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az autósok fokozottabb figyelemmel és óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, valamint az olyan területeket, ahol bárki az úttestre léphet! 
  • A gépjárművezetők körültekintően, előzékenyen és a szabályokat, a közúti jelzőtáblák figyelmeztetéseit és előírásait betartva közlekedjenek!
  • A gyalogosok - mielőtt az úttestre lépnek - mindig legyenek körültekintőek, és győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak kelni az úton anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének!

Borítókép; police.hu 

Legnépszerűbb cikkek