| 2020. május. 15. | 1 perc olvasás

Közösségi térbe költözik szombaton a Fertő-táj világörökség ünnepe

A rendezvények korlátozásai miatt ezúttal az online térbe, azon belül is a Facebookra költözik a Fertő-táj világörökség ünnepe szombaton, amelyet minden évben annak emlékére rendeznek, hogy 2001. decemberében világörökségi rangot nyert a terület.

A 19. online világörökségi napon szombaton reggel kilenc órától este hat óráig többféle játékkal, élő bejelentkezésekkel és különféle szerkesztett tartalmakkal várják a virtuális látogatókat a Fertő-táj világörökség Facebook-oldalán (facebook.com/fertotajvilagorokseg) – tudatta szerkesztőségünkkel Taschner Tamás, a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa titkára. 

A játékok megfejtését privát üzenetben (messenger) várják a szervezők és a három helyes megfejtést beküldők a régi jó szokásoknak megfelelően nyereményjátékon vesznek részt. 

A világörökségek közé való felvételt Magyarország Ausztriával közösen kezdeményezte, hiszen a Fertő túlnyomó része Ausztriához tartozik. A Fertő-táj nem csak természeti, hanem kulturális és épített értékekben is gazdag terület. Hazai oldalon a világörökégi területhez tartozik Fertőboz, Fertőd, Fertőhomok, Fertőrákos, Fertőszéplak, Hegykő, Hidegség, Nagycenk, Sarród és Sopron-Balf. 

A világörökségi diplomát 2003. május 18-án vették át a Fertő-táj képviselői az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) képviselőitől. A világörökségi napot a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa és a Civilek a Fertő-tájért Egyesület közösen szervezi.  

Címkék: emléknap

Legnépszerűbb cikkek