| 2020. április. 16. | 1 perc olvasás

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékeztek Sopronban

Néma főhajtással emlékeztek meg a holokauszt magyarországi áldozatairól csütörtök délután a Papréten, a Holokauszt- emlékműnél. A körülményekre való tekintettel a Soproni Zsidó Hitközség elnöke, Büchler András videóüzenetben osztotta meg gondolatait a tragikus események kapcsán.

A megemlékezésen részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, dr. Farkas Ciprián, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Simon István alpolgármester, Csiszár Szabolcs alpolgármester, Tóth Éva önkormányzati képviselő és Brummer Krisztián polgármesteri irodavezető. 


fotó: Griechisch Tamás

Az Országgyűlés 2000-ben meghozott döntése értelmében 2001 óta minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját, hiszen 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. Az egykor élénk zsidó közösséggel büszkélkedő Sopron, az 1944 tavaszán kezdődő tragikus események során közel 2000 polgárát vesztette el.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

A nagylétszámú közös megemlékezés a veszélyhelyzet miatt ezúttal  elmaradt; Büchler András, a Soproni Zsidó Hitközség elnöke egy videóüzenetben mondta el, számára mit jelent ez a nap.

Security Check Required

null

Legnépszerűbb cikkek