| 2021. augusztus. 7. | 2 perc olvasás

75 éves a Soproni Postás Természetjáró Szakosztály

1946-ban alakult a Soproni Postás Természetjáró Szakosztály, amely országos versenyeken is szép eredményeket ért el az elmúlt évtizedekben. A jeles évfordulót Brennbergbányán ünnepelték meg a tagok. A Szent Borbála téren megrendezett eseményen Csiszár Szabolcs alpolgármester is részt vett.

A jubileum alkalmából Szántóné Vörzsönits Erzsébet, a Soproni Postás Természetjáró Szakosztály vezetője köszöntötte a résztvevőket.

"Reggel kétféle túratávot teljesíthettek a résztvevők, délután pedig kulturális műsorral és kvízvetélkedővel várjuk az érdeklődőket. Vasárnap a Tolvaj-árokban található postás emlékkopjafánál helyezünk el koszorút. Az idősebb tagok mellett a fiatalabb korosztályt is nagy örömmel látjuk eseményeinken”– tette hozzá Szántóné Vörzsönits Erzsébet.  


Fotó: Magasi Dávid

Fotó: Magasi Dávid

"Sopron és környéke tökéletesen alkalmas arra, hogy az emberek a természetben töltsék el a szabadidejüket. A pandémia rávilágított arra, hogy fontosak a közösségi összejövetelek. A Soproni Postás Természetjáró Szakosztály a hétköznapokban is összetartóan, egymást támogatva végzi tevékenységét” – mondta Csiszár Szabolcs alpolgármester.


Fotó: Magasi Dávid

Fotó: Magasi Dávid

A Soproni Postás Természetjáró Szakosztály megalakulásának 75. évfordulója alkalmából Németh Emil, a Magyar Posta nyugat-magyarországi területi igazgatója oklevelet nyújtott át Szántóné Vörzsönits Erzsébetnek. 


Fotó: Magasi Dávid

Fotó: Magasi Dávid

Szeverényi Béla, a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség Természetjáró Szakbizottság elnöke az ünnepségen a Soproni Postás Természetjáró Szakosztály több évtizedes példaértékű tevékenységét méltatta. A jubileum alkalmából egy dísztányért nyújtott át a szakosztály vezetőjének.  


Fotó: Magasi Dávid

A Soproni Postás Természetjáró Szakosztály rendszeres résztvevője a nemzetközi túranapra szervezett túráknak is. A tagok eredményességét mutatja a közel 50 serleg, elismerő oklevél és plakett. Munkatúráik fontos részét az erdőben talált szemetek összeszedése, a turistaútvonalak festése, valamint a Postás-forrás környékének karbantartása teszi ki. 2017 óta rendszeresen támogatják az Autitok Egyesületet adományokkal, illetve egy-egy túra, séta vezetésével. Nemrég a Paddy Sportegyesület jótékonysági sétájának vezetését vállalták el. Az évfordulóra több eseményt is szerveznek, többek között 75 fát ültetnek a Soproni Parkerdőben, létrehozva a Postás ligetet. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek