| 2021. március. 30. | 1 perc olvasás

Holnap éjféltől lép hatályba az ingázók gyakoribb tesztkötelezettsége

Ausztria szigorítja az ingázók vizsgálati kötelezettségeit annak érdekében, hogy nagyobb védelmet teremtsen az új koronavírus-változatok ellen.

A határátlépést szabályozó rendelet tegnap bejelentett módosításával az Egészségügyi Minisztérium szerint a szigorúbb rendelkezések holnap éjfélkor lépnek hatályba. Az ingázóknak így 72 óránként új tesztet kell készíttetniük, azonban csak 28 naponta kell újra regisztrálniuk.

Az ingázók az EU-n kívüli és EGT-országokból, épp úgy, mint a magas rizikójú országokból: Magyarországról, a Cseh Köztársaságból, Szlovákiából, Szlovéniából, Franciaországból, Olaszországból, Bulgáriából, Észtországból, Máltáról, Lengyelországból, Svédországból és Ciprusról csak negatív molekuláris biológiai (PCR) ) vagy antigénteszt bemutatásával léphetnek be, amely nem lehet 72 óránál régebbi. Önellenőrzés nem használható.

Azon EU-s és EGT-országokból ingázóknak, amelyek nem tartoznak ebbe a besorolásba, a belépéskor még mindig hét napnál nem régebbi vizsgálati eredményt kell bemutatniuk. Ha a belépéskor ez nincs meg, akkor azt a lehető legrövidebb időn belül, de legkésőbb 24 órán belül pótolni kell.

 

Címkék: Ausztria

Legnépszerűbb cikkek