| 2017. december. 14. | 1 perc olvasás

Hűség napi megemlékezések Sopronban

Csütörtök délelőtt Sopronyi-Thurner Mihály sírjánál, valamint a Hűségkapunál, illetve Sopronyi – Thurner Mihály szobornál koszorúzással és főhajtással emlékeztek meg az 1921. évi soproni és Sopron környéki népszavazásról.

A megemlékezés a Szent Mihály temetőben kezdődött Sopronyi-Thurner Mihály sírjánál, aki a népszavazás idején volt Sopron polgármestere. Nyughelyénél főhajtással, koszorúzással valamint az emlékezés virágainak elhelyezésével rótta le tiszteletét városunk nevében Dr. Fodor Tamás polgármester valamint Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok.
A megemlékezésen részt vettek még a Széchenyi István Városi Könyvtár, a Soproni Múzeum valamint a Soproni Városszépítő Egyesület képviselői is.

fotók: Griechisch Tamás

Ezt követően a Fő téren a Hűségkapunál, valamint az egykori polgármester szobránál Sopron városa nevében Dr. Fodor Tamás polgármester, Dr. Simon István alpolgármester, valamint Barcza Attila városi tanácsnok helyezett el koszorút, a népszavazásban részt vett környékbeli települések polgármestereinek részvételével.

A koszorúzáson és megemlékezésen részt vett Grubits Ferenc, Kópháza polgármestere, Csorba János, Nagycenk polgármestere, Pék Zsuzsanna, Ágfalva polgármestere, Szabó Károly, Harka polgármestere, Palkovits János, Fertőrákos polgármestere valamint Tóth József, Fertőboz polgármestere.

A megemlékezést követően Dr. Fodor Tamás, a polgármesteri irodában látta vendégül a koszorúzáson részt vett környékbeli települések polgármestereit.

fotók: Griechisch Tamás

A Hűség Napi városi ünnepséget, és koszorúzást, szombaton 19.00 órakor tartják majd a Széchenyi téri Hűségzászlónál. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek